r
Nosalty Logó

Görög spenótos húspástétom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Judit69
Görög spenótos húspástétom
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

273
Kalória
25.4g
Fehérje
8.3g
Szénhidrátok
15.3g
Zsír
118.2g
Víz
107.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
994.5mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1650 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    118.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1028 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2245 micro
Összesen 273 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.3 g

Zsír

  • Összesen
    91.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5170.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    162 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1927 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    709.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    538 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6169 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13467 micro
Összesen 1650 kcal
  • 15% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1249 micro
Összesen 151 kcal

Elkészítés

  1. A fasírthoz adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, a tojást, a zsemlemorzsát és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. A spenót levelekről távolítsuk el a szárát, aprítsuk fel és dolgozzuk össze a húsmasszával. A fetát vágjuk kisebb darabokra, majd forgassuk össze a masszával.
  3. Egy kb. 26x12 cm-es kalácsformát kenjük ki olajjal, hintsük meg zsemlemorzsával, és simítsuk bele a húsmasszát.
  4. 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb 70-80 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x12
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!