Csirke curry jázmin rizzsel
4,5
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A csirke curry elkészítéséhez
-
4 dl kókusztej
-
1 ek curry por
-
chili ízlés szerint
-
kurkuma ízlés szerint
-
római kömény ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
görögszéna ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A jázmin rizs elkészítéséhez
-
1 ek napraforgó olaj
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirke curry elkészítéséhez
-
150g csirkemellfilé180 kcal
-
25 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
200g kókusztej394 kcal
-
2g curry por7 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
2g limelé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A jázmin rizs elkészítéséhez
-
40g jázmin rizs143 kcal
-
35 kcal
-
150g víz0 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirke curry elkészítéséhez
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
49 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
400g kókusztej788 kcal
-
4g curry por13 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
3g limelé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A jázmin rizs elkészítéséhez
-
80g jázmin rizs286 kcal
-
71 kcal
-
300g víz0 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
A csirke curry elkészítéséhez
-
19.2g csirkemellfilé23 kcal
-
3 kcal
-
2.6g sárgarépa1 kcal
-
11.5g lilahagyma4 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
25.6g kókusztej50 kcal
-
0.3g curry por1 kcal
-
0g curry levél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g görögszéna0 kcal
-
0.2g limelé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
A jázmin rizs elkészítéséhez
-
5.1g jázmin rizs18 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
19.2g víz0 kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 42.8 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1057.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 614 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 589.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 638 micro
-
β-karotin 3008 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 85.5 g
Zsír
-
Összesen 119 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 219 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2115.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 1227 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 12 mg
Víz
-
Összesen 1179.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 620 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 261 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 395 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 1276 micro
-
β-karotin 6015 micro
-
β-crypt 924 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 385 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Elkészítés
A csirke curry elkészítéséhez
- A hozzávalókat felkockázzuk körülbelül egyforma darabokra, a répát felcsíkozzuk, és a fokhagymát felaprítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk.
- Kevés olívaolajon feltesszük pirulni a csirkemell kockákat, majd amikor elkezdenek kicsit pirosodni, pirulni, akkor adjuk hozzá a felaprított zöldségeket. Azoknak, akiknek kisebb serpenyő áll a rendelkezésre, azt javasolnám, hogy a megpirult csirkedarabokat tegyék ki tányérra, és külön pirítsák meg a zöldségeket, és a végén süssék össze. Ez azért fontos, mert ha a zöldségek nem tudnak egyenletesen elterülni a serpenyő alján, akkor nem pirulni, hanem párolódni fognak. A pirult zöldség ropogósabb, míg a párolt puhább, és ebbe a receptbe a pirított zöldség ízletesebb. Akár több adagban is süthetjük, de akkor a végén kicsit süssük össze.
- Öntsük le a kókusztejjel, és adjuk hozzá a curry port, a chilit és az egyéb fűszereket. Facsarjunk bele egy kevés limelevet, ha nincs, a citrom is épp olyan jó.
- Amikor kicsit sűrűbb lett kókusztej, de még maradt leve, akkor lezárjuk a gázt, és 5 percig hagyjuk pihenni tálalás előtt.
A jázmin rizs elkészítéséhez
- Kisebb lábasban melegítsük fel a napraforgó olajat (bár szinte akármilyen olaj használható), és adjuk hozzá az 1 csésze jázmin rizst.
- Sűrűn kevergessük, és amikor kezd pirulni, de még nem barnulni, akkor adjuk hozzá a dupla annyi vizet.
- Fedjük le, és addig főzzük, amíg fel nem issza az összes levét. Néha keverjük meg, nehogy leragadjon.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 20 perc
Ezt az ételt szinte bármilyen zöldségekkel elkészíthetjük, tehetünk bele cukkinit, káposztacsíkokat, bambuszt, brokkolirózsákat, még karfiolt is. Csirke helyett természetesen a garnélarák is használható. A koriander, a kurkuma, a római kömény és a görögszéna nem kötelező részei az ételnek, ezekből adhatunk hozzá kis csipetnyit a még keletiesebb ízekért. A curry levél is plusz ízt ad az ételnek, bár sajnos nehezen beszerezhető.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!