r
Nosalty Logó

Csirke curry jázmin rizzsel

4,5

2 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Csirke curry jázmin rizzsel
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirke curry elkészítéséhez

A jázmin rizs elkészítéséhez

897
Kalória
42.8g
Fehérje
54g
Szénhidrátok
59.5g
Zsír
589.8g
Víz
109.5g
Koleszterin
6.1g
Rost
8.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke curry elkészítéséhez

A jázmin rizs elkészítéséhez

Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke curry elkészítéséhez

A jázmin rizs elkészítéséhez

Összesen 1794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirke curry elkészítéséhez

A jázmin rizs elkészítéséhez

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    589.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    3008 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 897 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2115.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1179.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    620 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1276 micro
  • β-karotin
    6015 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1794 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    385 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

A csirke curry elkészítéséhez

  1. A hozzávalókat felkockázzuk körülbelül egyforma darabokra, a répát felcsíkozzuk, és a fokhagymát felaprítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk.
  2. Kevés olívaolajon feltesszük pirulni a csirkemell kockákat, majd amikor elkezdenek kicsit pirosodni, pirulni, akkor adjuk hozzá a felaprított zöldségeket. Azoknak, akiknek kisebb serpenyő áll a rendelkezésre, azt javasolnám, hogy a megpirult csirkedarabokat tegyék ki tányérra, és külön pirítsák meg a zöldségeket, és a végén süssék össze. Ez azért fontos, mert ha a zöldségek nem tudnak egyenletesen elterülni a serpenyő alján, akkor nem pirulni, hanem párolódni fognak. A pirult zöldség ropogósabb, míg a párolt puhább, és ebbe a receptbe a pirított zöldség ízletesebb. Akár több adagban is süthetjük, de akkor a végén kicsit süssük össze.
  3. Öntsük le a kókusztejjel, és adjuk hozzá a curry port, a chilit és az egyéb fűszereket. Facsarjunk bele egy kevés limelevet, ha nincs, a citrom is épp olyan jó.
  4. Amikor kicsit sűrűbb lett kókusztej, de még maradt leve, akkor lezárjuk a gázt, és 5 percig hagyjuk pihenni tálalás előtt.

A jázmin rizs elkészítéséhez

  1. Kisebb lábasban melegítsük fel a napraforgó olajat (bár szinte akármilyen olaj használható), és adjuk hozzá az 1 csésze jázmin rizst.
  2. Sűrűn kevergessük, és amikor kezd pirulni, de még nem barnulni, akkor adjuk hozzá a dupla annyi vizet.
  3. Fedjük le, és addig főzzük, amíg fel nem issza az összes levét. Néha keverjük meg, nehogy leragadjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ezt az ételt szinte bármilyen zöldségekkel elkészíthetjük, tehetünk bele cukkinit, káposztacsíkokat, bambuszt, brokkolirózsákat, még karfiolt is. Csirke helyett természetesen a garnélarák is használható. A koriander, a kurkuma, a római kömény és a görögszéna nem kötelező részei az ételnek, ezekből adhatunk hozzá kis csipetnyit a még keletiesebb ízekért. A curry levél is plusz ízt ad az ételnek, bár sajnos nehezen beszerezhető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!