Kókusztej

A kókusztej nem közvetlenül a dióban található. A gyümölcshúst pürésítik vízzel és a keletkezett elegyet anyag-szűrőn keresztül szűrik meg. A hozzáadott vízmennyiségtől függően 15-25 % zsírtartalmú, aromás, tejszerű folyadékot kapnak. Kisebb üzemekben konzerv-, és ultrapasztőrözött formáját állítják elő és exportálják a világ minden részére. Különböző ételekhez, szószokhoz és levesekhez használják fel. Koktélokhoz azonban, mint pl. a piña colada kókuszdió krémet használnak, mely a kókusztej és a kókuszzsír keveréke, és sűrűbb, krémesebb állagú. Kókusztejnek nevezik gyakran azt a levet is, melyet a friss gyümölcshús kifacsarásával nyernek.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben.
fehérjetartalom
2.02 g
zsírtartalom
20.055 g
szénhidráttartalom
2.81 g
víztartalom
72.88 g
Foszfor
96 mg
Magnézium
46 mg
Kalcium
18 mg
Nátrium
13 mg
B6 vitamin
0.028 g
Kolin
8.5 mg
C vitamin
1 mg
Niacin - B3 vitamin
0.637 mg
fehérje
2.02 g
Zsír
telített zsírsav
18.915 g
egyszeresen telített zsírsav
0.907 g
többszörösen telített zsírsav
0.233 g
ásványi anyagok
Kalcium
18 mg
Vas
3.3 mg
Magnézium
46 mg
Foszfor
96 mg
Nátrium
13 mg
Cink
0.56 mg
Réz
0.223 mg
Mangán
0.768 mg
szénhidrát
víz
72.88 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.022 mg
Niacin - B3 vitamin
0.637 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.153 mg
Folát
14 µg
Kolin
8.5 mg
C vitamin
1 mg
B6 vitamin
0.028 g
Sajnos a kisboltokat meglehetősen negatívan érinti az árrésstop.
NosaltyA korábban titkolt beszállítói árak az árrésstop bevezetése óta szép lassan látszanak kirajzolódni. Ez a jelenség az összes élelmiszeripari szereplőt igen kínosan érintheti.
NosaltyVisszahívták a Müller egyik termékét lehetséges fadarabka jelenléte miatt.
NosaltyKözeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A Sparban vásárolva meglepődhetünk a termékek árait vizsgálva. Pozitív értelemben.
A leves medvehagymás, a főétel cukkinis-zöldspárgás, így nem lehet panasz a tavaszi alapanyagokra és ízekre. Jó, a desszertünk "csak" csokis, de nagyon-nagyon szaftos.
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Jó, hát tudom, hogy van már pár aranygaluska receptünk, de ilyen még nincs! :) Nem a tésztában van a pláne, gyanítom, a nagymamámat is Horváth Ilona tanította aranygaluskát készíteni, ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!