r
Nosalty Logó

Tom yum leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Laura36
Tom yum leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1291 micro
  • β-karotin
    3413 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3588 micro
  • Lut-zea
    467 micro
Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3767.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    2205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    985 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    268 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5163 micro
  • β-karotin
    13654 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14352 micro
  • Lut-zea
    1869 micro
Összesen 1086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    273 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    759 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldségeket: a répát vékony szeletekre (lapokra), a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy milyen gombát használunk, a gombát megtisztítjuk, és pl. csiperke esetén negyedekbe vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és szintén negyedekre vágjuk.
  2. A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk.
  3. A csirkemellet olajon addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, ekkor a paradicsom, a gyömbér és a gomba kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és kicsit lepirítjuk.
  4. Ekkor öntsük fel a húsalaplével, adjuk hozzá a levespasztát, és pár percig melegítsük össze. Ízlés szerint adagoljuk a pasztát, és persze attól függően, hogy milyen típusút vettünk. Kb. 3 perc után tegyük bele a gombát és a gyömbért, és öntsük fel a kókusztejjel. Ha túl sűrűnek találjuk a levest, nyugodtan öntsük fel egy kis vízzel vagy húsalaplével.
  5. Forraljuk fel, és addig főzzük a levest, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a paradicsom és a paradicsompüré is. Egyet rottyantsunk még a levesen, és forrón tálaljuk. Fogyasztás előtt csepegtessünk bele egy kis limelevet.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 411
  • Tegnapi nézettség: 84
  • 7 napos nézettség: 517
  • Össznézettség: 126707
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

A thai konyha remeke ez a forró, ízes, tartalmas leves. Egyszerre csípős és savanykás a lime-tól, hideg estékre erősen ajánlott! Továbbá érdemes beszerezni hozzá a levespasztát, mert enélkül majdhogynem lehetetlen az "eredeti" ízvilágot elérni. A pasztában van citromfű, fokhagyma, tamarind, citrom és lime, egyszóval csomó olyan ízt magába foglal, amit nehezen tudnánk elérni a levesnél. Már majdnem minden ázsiai boltban láttam ilyen levespasztát (üvegeset és tasakosat is), kifejezetten Tom Yum a neve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...