adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
46g újhagyma9 kcal
-
5g gyömbér4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
35 kcal
-
56g csirkemellfilé68 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
150g csirke alaplé11 kcal
-
50g kókusztej99 kcal
-
32g gomba7 kcal
-
7 kcal
-
7g limelé2 kcal
Összesen
275
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
18g gyömbér14 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
600g csirke alaplé42 kcal
-
200g kókusztej394 kcal
-
128g gomba27 kcal
-
26 kcal
-
28g limelé7 kcal
Összesen
1086
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
8.5g sárgarépa3 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
9.7g újhagyma2 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
10.6g paradicsom2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
11.9g csirkemellfilé14 kcal
-
0g curry paszta0 kcal
-
31.7g csirke alaplé2 kcal
-
10.6g kókusztej21 kcal
-
6.8g gomba1 kcal
-
1.7g sűrített paradicsom1 kcal
-
1.5g limelé0 kcal
Összesen
56
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 941.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 551 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 246.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 1291 micro
-
β-karotin 3413 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3588 micro
-
Lut-zea 467 micro
Összesen
275
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 66.3 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3767.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 237 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 980 mg
-
Nátrium 2205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 985 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1373 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 268 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 223 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 5163 micro
-
β-karotin 13654 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14352 micro
-
Lut-zea 1869 micro
Összesen
1086
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 273 micro
-
β-karotin 722 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 759 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
56
kcal
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 kis fej vöröshagyma
-
2 közepes db újhagyma
-
3 cm gyömbér
-
2 közepes db paradicsom
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 db csirkemellfilé
-
6 dl csirke alaplé
-
2 dl kókusztej
-
4 közepes db gomba
-
2 ek sűrített paradicsom
-
1 lime-ból nyert limelé
Elkészítés
- Előkészítjük a zöldségeket: a répát vékony szeletekre (lapokra), a gyömbért vékony csíkokra, a vöröshagymát szintén lapokra, az újhagymát karikára vágjuk. Attól függően, hogy milyen gombát használunk, a gombát megtisztítjuk, és pl. csiperke esetén negyedekbe vágjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és szintén negyedekre vágjuk.
- A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk.
- A csirkemellet olajon addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik, ekkor a paradicsom, a gyömbér és a gomba kivételével hozzáadjuk a zöldségeket, és kicsit lepirítjuk.
- Ekkor öntsük fel a húsalaplével, adjuk hozzá a levespasztát, és pár percig melegítsük össze. Ízlés szerint adagoljuk a pasztát, és persze attól függően, hogy milyen típusút vettünk. Kb. 3 perc után tegyük bele a gombát és a gyömbért, és öntsük fel a kókusztejjel. Ha túl sűrűnek találjuk a levest, nyugodtan öntsük fel egy kis vízzel vagy húsalaplével.
- Forraljuk fel, és addig főzzük a levest, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ekkor mehet bele a paradicsom és a paradicsompüré is. Egyet rottyantsunk még a levesen, és forrón tálaljuk. Fogyasztás előtt csepegtessünk bele egy kis limelevet.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 411
- Tegnapi nézettség: 84
- 7 napos nézettség: 517
- Össznézettség: 126707
- Feltöltés dátuma: 2017. október 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Laura36
77 recept
A thai konyha remeke ez a forró, ízes, tartalmas leves. Egyszerre csípős és savanykás a lime-tól, hideg estékre erősen ajánlott! Továbbá érdemes beszerezni hozzá a levespasztát, mert enélkül majdhogynem lehetetlen az "eredeti" ízvilágot elérni. A pasztában van citromfű, fokhagyma, tamarind, citrom és lime, egyszóval csomó olyan ízt magába foglal, amit nehezen tudnánk elérni a levesnél. Már majdnem minden ázsiai boltban láttam ilyen levespasztát (üvegeset és tasakosat is), kifejezetten Tom Yum a neve.