Limelé

A zöldcitrom (lime) frissen facsart leve, C-vitaminban hasonlóképpen gazdag, mint a citromlé, annál viszont savasabb. Sok koktélt tesz finomabbá, illetve a mexikói, latin-amerikai, thai és karib konyha kedvelt hozzávalója a limelé.
Bármikor.
Hűtőben, de a fagyasztást is jól bírja.
fehérjetartalom
0.42 g
zsírtartalom
0.039 g
szénhidráttartalom
8.42 g
víztartalom
90.79 g
Kalcium
14 mg
Foszfor
14 mg
Magnézium
8 mg
Nátrium
2 mg
B6 vitamin
0.038 g
C vitamin
30 mg
Kolin
5.1 mg
E vitamin
0.22 mg
fehérje
0.42 g
Zsír
telített zsírsav
0.008 g
egyszeresen telített zsírsav
0.008 g
többszörösen telített zsírsav
0.023 g
ásványi anyagok
Kalcium
14 mg
Vas
0.09 mg
Magnézium
8 mg
Foszfor
14 mg
Nátrium
2 mg
Cink
0.08 mg
Réz
0.027 mg
Mangán
0.018 mg
Szelén
0.1 µg
szénhidrát
rost
0.4 g
cukor
1.69 g
víz
90.79 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.025 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.015 mg
Niacin - B3 vitamin
0.142 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.123 mg
Folát
10 µg
Kolin
5.1 mg
Béta-karotin
30 µg
E vitamin
0.22 mg
K vitamin
0.6 µg
A vitamin
2 µg
C vitamin
30 mg
B6 vitamin
0.038 g
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
NosaltySzinte lehetetlen kiküszöbölni, hogy a húsvéti dínom-dánom után ne legyen maradék, amivel nem tudunk mit kezdeni. E heti fogásaink segítő fakanalat nyújtanak, hogy minden, ami húsvéti alapanyag, méltó módon születhessen újjá!
NosaltyMájus 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Május 8-a a Magyar Fagylalt Napja, amit méltó módon kell ünnepelni, éppen ezért több száz cukrászda adja féláron fagyiját országszerte.
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!