r
Nosalty Logó

Egyszerű pirított rizs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Egyszerű pirított rizs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rizshez

A szószhoz

879
Kalória
19g
Fehérje
135.2g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
172.1g
Víz
180g
Koleszterin
7.2g
Rost
9.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizshez

A szószhoz

Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizshez

A szószhoz

Összesen 3514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A rizshez

A szószhoz

Összesen 223 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    172.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1328 micro
  • β-karotin
    3802 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 879 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5231.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    3212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    688.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1818 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    208 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    282 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1665 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    5313 micro
  • β-karotin
    15210 micro
  • β-crypt
    479 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3223 micro
Összesen 3514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    962 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

A rizshez

  1. A pirított rizshez érdemes másnapos rizst használni, mert ennek nem ragadnak annyira egymáshoz. Ha nem maradék rizzsel dolgozunk, hanem direkt ehhez a fogáshoz készítjük el, akkor a gabonát alaposan átmossuk, másfélszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük, majd ha kész, konyharuhával lefedjük és fedő alat pihentetjük 15 percet. Utána villával fellazítjuk és egy tálcára vagy tálra terítjük vékony rétegben. A hűtőbe tesszük másnapig.
  2. A rizst egy nagy wokban vagy széles serpenyőben készítsük. Végig magas-közepes lángon dolgozzunk, hogy a zöldségek és a rizs ne főjenek szét, de piruljanak le.
  3. Olajat hevítünk a serpenyőben majd megpirítjuk benne a karikákra vágott újhagymát. Egy perc múlva hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és reszelt gyömbért. 1-2 perc pirítás után jöhet a kis kockákra vágott sárgarépa, amit 2-3 percig pirítsunk, folyamatos kevergetés mellett.
  4. Ekkor jöhet a felvágott cukorborsó, majd 2 perc párolás után a kockákra vágott paprika is. Ennek nagyjából csak egy perc kell, ha kész, a serpenyőhöz adhatjuk a másnapos rizst.
  5. A rizzsel alaposan elkeverjük a zöldségeket, majd pár percig pirítjuk az egészet.
  6. A pirítás után a serpenyő távolabbi felébe toljuk a zöldséges rizst, az üres részbe pedig némi olajat csorgatunk. Ide öntjük be a felvert tojásokat, amelyeket darabosra sütünk, néha megkeverve. Ha már átsült, elkeverjük a rizzsel.
  7. A tojásos rizshez csorgatjuk az aromás szószt, elkeverjük és 2-3 percig tovább pároljuk, hogy némi nedvesség elfőjön. A pirított rizs ezen a ponton elkészült, tálalhatjuk is kedvünk szerint.

A szószhoz

  1. A szósz hozzávalóit teljesen elkeverjük.

Recept infó

  • Főzés ideje: 35 perc

Az ázsiai gyorsbüfék jól ismert körete otthon is elkészíthető: ez a praktikus és gyors recept lehetővé teszi, hogy azzal egészítsük ki a rizst, amivel csak szeretnénk. Néhány friss, harsanós zöldség, laktató tojás és egy aromás szósz teszi könnyed főétellé vagy tápláló köretté a pirított rizst.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!