r
Nosalty Logó

Epres kesusajttorta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Epres kesusajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Összesen 616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Összesen 4933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Összesen 363 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 616 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    414 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5346 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    1424 mg
  • Foszfor
    3123 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    274.9 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 4933 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Elkészítés

Diós-datolyás alj

  1. Egy konyhai robotgépben daráljuk finomra a pirított diót, a datolyát, a kókuszolajat és a sót, amíg morzsalékos nem lesz.
  2. Béleljünk ki egy 35 x 14 centis kenyérsütő formát sütőpapírral úgy, hogy mindkét oldalon kicsit túllógjon, így könnyebb lesz majd kivenni.
  3. Halmozzuk bele diós-datolyás keveréket, és nyomjuk le egyenletesen a forma aljába.
  4. Fagyasszuk kb. 15 percig, vagy ameddig a következő réteg elkészül.

Kesukrém

  1. Egy magas teljesítményű turmixgépben pürésítsük össze a beáztatott, szinte puha kesudiót a kókusztejjel, az agávésziruppal, a citruslevekkel, a citromhéjjal, a vaníliával és a sóval, amíg teljesen sima állagú, krémes lesz (kb. 2-3 perc). Időnként kapargassuk le a turmix oldalára kenődött krémet, és dolgozzunk tovább.
  2. Öntsük a tölteléket a kidermedt alapra, és simítsuk egyenletesre. Fagyasszuk, amíg ez a réteg teljesen megszilárdul, legalább 2 órán át.

Epres réteg

  1. Az epret egy kis edényben főzzük elő, majd tegyük turmixgépbe a citromlevével, az agávésziruppal és a chiamagokkal együtt. Turmixoljuk teljesen simára, és hagyjuk kissé kihűlni, ha besűrűsödik, keverjük át. Öntsük a fagyasztott sajttortaréteg tetejére, és simítsuk el szépen. Fagyasszuk 2-3 órát, vagy dermesszük hűtőben egy egész éjszakán át.
  2. Amikor tálalásra kész, vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kissé kiolvadni, legalább 10-15 percet (hűtős opciónál nem kell). A kilógó sütőpapírt használva óvatosan emeljük ki a sajttortát a formából.
  3. Egy éles késsel szeljük fel 8-10 szeletre. Hagyjuk a szeleteket is picit olvadni, hogy a középső réteg krémes, a málnaréteg pedig kevésbé jeges legyen. A megmaradt szeleteket fagyasszuk vissza.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 5026
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 17.

Ajánló

Egy nagy teljesítményű turmixgép, például egy Vitamix vagy Blendtec ajánlott ehhez az recepthez, amitől a kesudió igazán krémes lesz. Hagyományos turmixgéppel is el lehet készíteni, csak kicsit tovább tart.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: vegán húsvéti receptek
további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Epres kesusajttorta
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A fanyar epres réteg, a krémes, kesus "sajttorta" és a gluténmentes diós alap teszi ezt az egyszerű vegán receptet igazán izgalmassá, gazdaggá és finommá. Szuper és különleges desszert húsmentes januárra vagy ételérzékenyeknek farsangra, és akár Valentin-napra is.

Hozzávalók

Diós-datolyás alj

Kesukrém

Epres réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...