Epres kesusajttorta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 32% Zsír
Diós-datolyás alj
-
28g dió180 kcal
-
6g datolya15 kcal
-
6g kókuszzsír50 kcal
-
0g só0 kcal
Kesukrém
-
38g kesudió207 kcal
-
31g kókuszkrém103 kcal
-
8g agávé szirup23 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
2g limelé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Epres réteg
-
40g eper12 kcal
-
3g chiamag12 kcal
-
4g agávé szirup12 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
616
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 32% Zsír
Diós-datolyás alj
-
220g dió1439 kcal
-
48g datolya122 kcal
-
45g kókuszzsír401 kcal
-
0g só0 kcal
Kesukrém
-
300g kesudió1659 kcal
-
250g kókuszkrém825 kcal
-
60g agávé szirup186 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
14g limelé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
Epres réteg
-
320g eper96 kcal
-
20g chiamag97 kcal
-
30g agávé szirup93 kcal
-
20g citromlé4 kcal
Összesen
4933
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 32% Zsír
Diós-datolyás alj
-
16.2g dió106 kcal
-
3.5g datolya9 kcal
-
3.3g kókuszzsír30 kcal
-
0g só0 kcal
Kesukrém
-
22.1g kesudió122 kcal
-
18.4g kókuszkrém61 kcal
-
4.4g agávé szirup14 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
1g limelé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
Epres réteg
-
23.6g eper7 kcal
-
1.5g chiamag7 kcal
-
2.2g agávé szirup7 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
Összesen
363
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 51.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 668.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
616
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104 g
Zsír
-
Összesen 414 g
-
Telített zsírsav 152 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5346 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 559 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 1424 mg
-
Foszfor 3123 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 274.9 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 518.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 231 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 137 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 475 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
4933
kcal
- 8% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 30.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 230 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
Diós-datolyás alj
-
3 ek kókuszzsír
Kesukrém
-
4 evőkanál agávé szirup
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
1 fél lime-ból nyert limelé
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília kivonat
Epres réteg
-
4 evőkanál chiamag
-
2 evőkanál agávé szirup
-
1 fél citromból nyert citromlé
Elkészítés
Diós-datolyás alj
- Egy konyhai robotgépben daráljuk finomra a pirított diót, a datolyát, a kókuszolajat és a sót, amíg morzsalékos nem lesz.
- Béleljünk ki egy 35 x 14 centis kenyérsütő formát sütőpapírral úgy, hogy mindkét oldalon kicsit túllógjon, így könnyebb lesz majd kivenni.
- Halmozzuk bele diós-datolyás keveréket, és nyomjuk le egyenletesen a forma aljába.
- Fagyasszuk kb. 15 percig, vagy ameddig a következő réteg elkészül.
Kesukrém
- Egy magas teljesítményű turmixgépben pürésítsük össze a beáztatott, szinte puha kesudiót a kókusztejjel, az agávésziruppal, a citruslevekkel, a citromhéjjal, a vaníliával és a sóval, amíg teljesen sima állagú, krémes lesz (kb. 2-3 perc). Időnként kapargassuk le a turmix oldalára kenődött krémet, és dolgozzunk tovább.
- Öntsük a tölteléket a kidermedt alapra, és simítsuk egyenletesre. Fagyasszuk, amíg ez a réteg teljesen megszilárdul, legalább 2 órán át.
Epres réteg
- Az epret egy kis edényben főzzük elő, majd tegyük turmixgépbe a citromlevével, az agávésziruppal és a chiamagokkal együtt. Turmixoljuk teljesen simára, és hagyjuk kissé kihűlni, ha besűrűsödik, keverjük át. Öntsük a fagyasztott sajttortaréteg tetejére, és simítsuk el szépen. Fagyasszuk 2-3 órát, vagy dermesszük hűtőben egy egész éjszakán át.
- Amikor tálalásra kész, vegyük ki a fagyasztóból, és hagyjuk kissé kiolvadni, legalább 10-15 percet (hűtős opciónál nem kell). A kilógó sütőpapírt használva óvatosan emeljük ki a sajttortát a formából.
- Egy éles késsel szeljük fel 8-10 szeletre. Hagyjuk a szeleteket is picit olvadni, hogy a középső réteg krémes, a málnaréteg pedig kevésbé jeges legyen. A megmaradt szeleteket fagyasszuk vissza.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 5026
- Feltöltés dátuma: 2024. január 17.
Ajánló
Egy nagy teljesítményű turmixgép, például egy Vitamix vagy Blendtec ajánlott ehhez az recepthez, amitől a kesudió igazán krémes lesz. Hagyományos turmixgéppel is el lehet készíteni, csak kicsit tovább tart.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
vegán húsvéti receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
gluténmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegán receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
A fanyar epres réteg, a krémes, kesus "sajttorta" és a gluténmentes diós alap teszi ezt az egyszerű vegán receptet igazán izgalmassá, gazdaggá és finommá. Szuper és különleges desszert húsmentes januárra vagy ételérzékenyeknek farsangra, és akár Valentin-napra is.