Kókuszkrém

A gyümölcs húsából pépesítéssel előállított alapanyag, amit sütemények, torták, desszertek készítéséhez használhatunk. A kókuszpálma Ázsiából származó fa, melynek termése a kókuszdió. A dió ovális, nagyon kemény, barna héjú, a benne található tömör, fehér húsos rész a kókuszdió belsejében található folyadék megszilárdulásával keletkezik. A gyümölcsvelő rendkívül tápláló, magas a kalóriatartalma, emellett tartalmaz foszfort, vasat, cinket, kalciumot és magnéziumot is. Kókuszkrémet házilag is előállíthatunk kókuszreszelékből, esetleg friss kókusz húsából cukorral, netán tejszínnel, tejjel, keményítővel stb.
Bármikor.
Felbontás után hűtőben.
fehérjetartalom
3.63 g
zsírtartalom
32.607 g
szénhidráttartalom
6.65 g
víztartalom
53.9 g
Foszfor
122 mg
Magnézium
28 mg
Kalcium
11 mg
Nátrium
4 mg
B6 vitamin
0.047 g
C vitamin
2.8 mg
Niacin - B3 vitamin
0.89 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.261 mg
fehérje
3.63 g
Zsír
telített zsírsav
30.753 g
egyszeresen telített zsírsav
1.475 g
többszörösen telített zsírsav
0.379 g
ásványi anyagok
Kalcium
11 mg
Vas
2.28 mg
Magnézium
28 mg
Foszfor
122 mg
Nátrium
4 mg
Cink
0.96 mg
Réz
0.378 mg
Mangán
1.304 mg
szénhidrát
rost
2.2 g
víz
53.9 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.03 mg
Niacin - B3 vitamin
0.89 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.261 mg
Folát
23 µg
C vitamin
2.8 mg
B6 vitamin
0.047 g
Itt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaVannak, akik szeretnek meginni egy pohár bort főzés közben, különösen, ha valamilyen összejövetelre készülnek – de nem ez az egyetlen módja az alkohol felhasználásának a konyhában.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
Puffadás, gyomorpanaszok, emésztési gondok. Hogy tudod elkerülni a kellemetlen tüneteket? Gasztroenterológusok segítenek, mely ételeket érdemes tiltólistára tenni!
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!