r
Nosalty Logó

Vegán csokitorta egyszerűen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Vegán csokitorta mandulával, málnával és gránátalmával díszítve
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

730
Kalória
11.5g
Fehérje
84g
Szénhidrátok
43.6g
Zsír
103.7g
Víz
3g
Koleszterin
12.1g
Rost
45.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Összesen 5835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez és díszítéshez

Összesen 278 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    937.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    103.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 730 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.2 g

Zsír

  • Összesen
    349 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7499.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1410 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    2528 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

Víz

  • Összesen
    829.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 5835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy tálban elkeverjük a lisztet, kakaóport, sót, kávét és szódabikarbónát.
  2. Egy másik tálba tesszük a cukrot, olajat, narancslevet, narancshéjat, majd felöntjük a forró vízzel. Kézi habverővel nagyjából simára dolgozzuk, majd hozzászitáljuk a száraz hozzávalókat. Egységes masszát keverünk.
  3. A masszát kiolajozott kapcsos tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 50 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát. A piskótát először a formában hagyjuk pihenni 15 percet, majd rácsra tesszük és teljesen kihűtjük.

A krémhez és díszítéshez

  1. Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a kókuszkrémhez. Hűtőbe tesszük a keveréket és hagyjuk kihűlni. Mielőtt teljesen megdermedne, kivesszük a hűtőből és robotgéppel habosra verjük.
  2. A piskótát félbevágjuk, majd az alsó részét megkenjük csokoládékrémmel. Ráhelyezzük a másik piskótafelet és oldalt-felül bevonjuk a tortát a maradék krémmel. Feldíszítjük a gyümölcsökkel és a mandulával, majd felvágás előtt kicsit hűtőbe tesszük dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vegánként sem kell lemondania az embernek a dekadens finomságokról: az alábbi csokitorta teljesen mentesen készül, szaftos piskótájával és gazdag csokikrémjével mégis ugyanazt a magával ragadó édességélményt hozza, mint egy hagyományos sütemény.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!