Mandulapehely

A mandulapehely a mandula vékonyra szeletelt formája, amelyet általában hámozott mandulából készítenek. Ez az alapanyag sokféle tápanyaggal rendelkezik, és többféle módon felhasználható a konyhában.
A mandulapelyhet húsos, halas és zöldséges ételekhez pirítva, és a panír alkotórészeként (mandulás bundában), ill. sütemények külső rétegeként (rászórva) dekoratív, és egyben finom összetevőként használják.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A mandulapehely a tisztított mandulabél szeletelt formája. Legfőképp süteményekhez és húsokhoz lehet használni. A mandula számos jótékony hatással rendelkezik, például jóféle zsírokat tartalmaz és kiváló antioxidánsforrás.
Mandulapelyhet szinte bármelyik szuper- és hipermarketekben kaphatunk ma már, de bioboltokban és delikátboltokban biztosan meg tudjuk venni. Felbontás után jól zárható edényben tároljuk, száraz, napfénytől védett helyen.
A mandulapehelynek magas a fehérjetartalma, egészséges zsírsavakat tartalmaz, főként egyszeresen telítetlen zsírokat. Jó E-vitamin-, magnézium- és antioxidánsforrás. Gluténmentes, így kiváló választás cöliákiában szenvedőknek vagy gluténérzékenyeknek.
Sütemények, torták, kekszek díszítésére vagy textúrájuk gazdagítására használják. Ropogós elemként adható salátákhoz is. Húsok vagy halételek mellé pirítva különleges ízt ad, illetve hozzáadható reggeli müzlikhez vagy granolához is.
Készülhet almás galette leveles tésztából, mandulás croissant-keksz, Raffaello-szelet, spenótos mac & cheese, sokmagvas rántott sajt rizibizivel, tartárral, gombatatár mediterrán salátával, narancsos cantuccini kandírozott csipkebogyóval, mutatós körtés sütemény és süppedős barackos süti.
Még több mandulapelyhes receptért görgess lejjebb!
Az év bármely időszakában megvehetjük szuper- és hipermarketekben, valamint bio- és delikátboltokban.
Felbontás után jól zárható edényben tároljuk, száraz, napfénytől védett helyen.
fehérjetartalom
21.4 g
zsírtartalom
49.736 g
szénhidráttartalom
18.67 g
víztartalom
4.51 g
Foszfor
481 mg
Magnézium
268 mg
Kalcium
236 mg
Nátrium
19 mg
B6 vitamin
0.115 g
Kolin
52.1 mg
E vitamin
23.75 mg
Niacin - B3 vitamin
3.5 mg
fehérje
21.4 g
Zsír
telített zsírsav
3.953 g
egyszeresen telített zsírsav
33.415 g
többszörösen telített zsírsav
12.368 g
ásványi anyagok
Kalcium
236 mg
Vas
3.28 mg
Magnézium
268 mg
Foszfor
481 mg
Nátrium
19 mg
Cink
2.97 mg
Réz
1.027 mg
Mangán
1.835 mg
Szelén
3.2 µg
szénhidrát
rost
9.9 g
cukor
4.63 g
víz
4.51 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.191 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.711 mg
Niacin - B3 vitamin
3.5 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.314 mg
Folát
49 µg
Kolin
52.1 mg
Béta-karotin
4 µg
Lutein+zeaxantin
1 µg
E vitamin
23.75 mg
B6 vitamin
0.115 g
Húsvéthétfőre sonkatekercses előétel, újragondolt koronázási saláta és sütés nélküli citromtorta dukál.
NosaltyMai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
NosaltyHúsvéti szezonális élelmiszer-ellenőrzést tartott a Nébih az egész országra kiterjedően, és amellett, hogy rengeteg élelmiszert kivont a forgalomból, nem kevés bírságot is kiszabott.
NosaltyMiért érdemes bedobni a mosogatószivacsot a mosógépbe? Otthon Tippünk elmagyarázza!
A húsvét csúcspontjára érve, vasárnap sonkamentő kaszás levest, zöld színben pompázó babkát és tradicionális sárgatúrót készíthetünk.
A húsvéti sonka főzése: vásárlási tippek, főzési tapasztalatok, klasszikus köretek. Nem csak kezdőknek! Idén főzzük együtt a húsvéti sonkát!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kaszinótojást nem szoktam gyakran készíteni, de a húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!