r
Nosalty Logó

Raffaello-szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Raffaello-szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Összesen 614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Összesen 3688 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Összesen 227 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 614 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    224 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2719 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1148 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 3688 kcal
  • 13% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. A tésztához robotgépben kihabosítjuk a 7 db tojásfehérjét, közben 3 evőkanál finomszemcséjű cukrot hozzáadagolunk, hogy jó kemény legyen.
  3. Ezt félretesszük egy másik tálba, és mehet az üstbe a 4 tojássárgája, a 3 ek olvasztott vaj és a 4 ek cukor, amit fehér habbá keverünk, aztán alacsony fokozaton ehhez adagoljuk hozzá, kanalanként a mandulalisztet, majd spatulával, nagy mozdulatokkal, hogy habos maradjon, a tojásfehérjét.
  4. A massza mehet egy sütőpapírral kibélelt lapos sütőtálcára min. 40x36 cm-esre, habkártyával lapítsuk el egyenletesre a tetejét.
  5. Tegyük sütőbe a tésztát úgy 15 percre, vagy ameddig aranybarna nem lesz a teteje.
  6. Ha elkészült az alaptészta, vegyük ki a sütőből picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le a papírról. A széleket egyenesítsük ki, vagyis késsel vágjuk le, és a hosszabb oldala felől harmadoljuk a mandulás piskótát.

A házi pudinghoz

  1. Miközben sül a tészta, készítsünk házi pudingot. A tojássárgáját keverjük simára cukorral, vanília és/vagy mandulakivonattal, étkezési keményítővel, majd húzzuk fel mandula- vagy sima tejjel, ekkor mehet a tűzre. Forraljuk be folyamatos habverővel keverés mellett, ha besűrűsödött, adjuk hozzá a vajat, ettől krémes és fényes lesz, majd keverjük bele a kockákra tördelt fehércsokit.

A díszítéshez

  1. A háromból egy sütilapot tegyünk egy tálra, kenjük meg a puding picit több, mint egyharmadával, mehet rá a következő sütilap és újabb pudingréteg. Végül megint egy sütilap és puding.
  2. A süti tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel, pirított mandulával, és díszítésképpen mehet pár Raffaello golyó is, nálam ez házi készítésű volt.
  3. A sütit jól hűtsük be, akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük. Hosszúkás szeleteket vágjunk belőle, tejszínhabbal tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 410
  • Össznézettség: 7389
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 23.

Ajánló

A tésztát darált mandula vagy mandulaliszt helyett kókuszreszelékkel is megsüthetitek, akkor még intenzívebb kókuszos lesz a sütitek. A Raffaello-szelet készítéséről írtam cikket is, keressétek a Nosalty oldalán.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

Házi fehércsokis puding, kókusszal és mandulás piskótával, megáll az ész, olyan finom, próbáljátok ki!

Hozzávalók

A piskótához

A házi pudinghoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...