Raffaello-szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
47g tojásfehérje24 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
23g mandulaliszt66 kcal
-
7g vaj50 kcal
A házi pudinghoz
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0 kcal
-
100g mandulatej38 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
22g fehér csokoládé117 kcal
A díszítéshez
-
20 kcal
-
14 kcal
-
10g raffaello golyó61 kcal
Összesen
614
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
280g tojásfehérje146 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
140g mandulaliszt396 kcal
-
42g vaj301 kcal
A házi pudinghoz
-
60g tojássárgája193 kcal
-
152 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0 kcal
-
600g mandulatej228 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
130g fehér csokoládé701 kcal
A díszítéshez
-
18g kókuszreszelék119 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
-
60g raffaello golyó365 kcal
Összesen
3688
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
17.3g tojásfehérje9 kcal
-
4.9g tojássárgája16 kcal
-
4.3g cukor17 kcal
-
8.7g mandulaliszt24 kcal
-
2.6g vaj19 kcal
A házi pudinghoz
-
3.7g tojássárgája12 kcal
-
2.5g étkezési keményítő9 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
37.1g mandulatej14 kcal
-
3.1g vaj22 kcal
-
43 kcal
A díszítéshez
-
1.1g kókuszreszelék7 kcal
-
0.9g mandulapehely5 kcal
-
3.7g raffaello golyó23 kcal
Összesen
227
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 37.3 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 291 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 453.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 56.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 203 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 255 micro
Összesen
614
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 126.7 g
Zsír
-
Összesen 224 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1744 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2719 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 949 mg
-
Nátrium 981 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 289.5 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 339.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 305 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 1218 mg
-
Retinol - A vitamin: 1148 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 269 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1532 micro
Összesen
3688
kcal
- 13% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 168 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
7 db tojásfehérje
-
4 db tojássárgája
-
7 ek cukor
-
7 púpozott ek mandulaliszt
A házi pudinghoz
-
3 db tojássárgája
-
40 g étkezési keményítő
-
3 ek cukor
-
50 g vaj
-
130 g fehér csokoládé
A díszítéshez
-
3 ek kókuszreszelék
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A tésztához robotgépben kihabosítjuk a 7 db tojásfehérjét, közben 3 evőkanál finomszemcséjű cukrot hozzáadagolunk, hogy jó kemény legyen.
- Ezt félretesszük egy másik tálba, és mehet az üstbe a 4 tojássárgája, a 3 ek olvasztott vaj és a 4 ek cukor, amit fehér habbá keverünk, aztán alacsony fokozaton ehhez adagoljuk hozzá, kanalanként a mandulalisztet, majd spatulával, nagy mozdulatokkal, hogy habos maradjon, a tojásfehérjét.
- A massza mehet egy sütőpapírral kibélelt lapos sütőtálcára min. 40x36 cm-esre, habkártyával lapítsuk el egyenletesre a tetejét.
- Tegyük sütőbe a tésztát úgy 15 percre, vagy ameddig aranybarna nem lesz a teteje.
- Ha elkészült az alaptészta, vegyük ki a sütőből picit hagyjuk hűlni, majd óvatosan húzzuk le a papírról. A széleket egyenesítsük ki, vagyis késsel vágjuk le, és a hosszabb oldala felől harmadoljuk a mandulás piskótát.
A házi pudinghoz
- Miközben sül a tészta, készítsünk házi pudingot. A tojássárgáját keverjük simára cukorral, vanília és/vagy mandulakivonattal, étkezési keményítővel, majd húzzuk fel mandula- vagy sima tejjel, ekkor mehet a tűzre. Forraljuk be folyamatos habverővel keverés mellett, ha besűrűsödött, adjuk hozzá a vajat, ettől krémes és fényes lesz, majd keverjük bele a kockákra tördelt fehércsokit.
A díszítéshez
- A háromból egy sütilapot tegyünk egy tálra, kenjük meg a puding picit több, mint egyharmadával, mehet rá a következő sütilap és újabb pudingréteg. Végül megint egy sütilap és puding.
- A süti tetejét szórjuk meg kókuszreszelékkel, pirított mandulával, és díszítésképpen mehet pár Raffaello golyó is, nálam ez házi készítésű volt.
- A sütit jól hűtsük be, akár egy éjszakára is hűtőbe tehetjük. Hosszúkás szeleteket vágjunk belőle, tejszínhabbal tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 24
- 7 napos nézettség: 132
- Össznézettség: 7835
- Feltöltés dátuma: 2024. április 23.
Ajánló
A tésztát darált mandula vagy mandulaliszt helyett kókuszreszelékkel is megsüthetitek, akkor még intenzívebb kókuszos lesz a sütitek. A Raffaello-szelet készítéséről írtam cikket is, keressétek a Nosalty oldalán.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Gréti
588 recept
Házi fehércsokis puding, kókusszal és mandulás piskótával, megáll az ész, olyan finom, próbáljátok ki!