Kókuszreszelék

Kókuszreszelék

Leírás

Kókuszreszelék – receptek, leírás, tippek

A kókuszreszelék kókuszdió kemény héja alatti bélszövet reszeléke, amelynek energiaértéke igen magas. A kókuszdió húsát kivájják, majd lereszelik és megszárítják, ez a kókuszreszelék. Sütemények tésztájába vagy krémekbe keverik, desszertre, fagylaltra szórják.

A kókuszreszelék egy igen ízletes, sokak által kedvelt alapanyag, amit elsősorban az édes ízvilágú ételek terén használunk előszeretettel, de az ázsiai konyha is igen sokszínűen tudja felhasználni levesekhez, currykhez.

Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:

Mi az a kókuszreszelék?

A kókuszreszelék a kókuszdió húsának szárított és aprított formája. Sokféle ételben használják, főként sütéshez, desszertekhez és müzlikhez. Gyakran előfordul a kozmetikai iparban is, hiszen jót tesz a hajnak és a bőrnek.

Hogyan vásároljuk?

Kókuszreszeléket szuper- és hipermarketekben, bioboltokban, csomagolásmentes boltokban és delikátban is tudunk venni. Többféle márka, különböző árakon elérhető, amikből a saját igényeink és lehetőségeink szerint válogathatunk.

Légmentesen záródó edényben vagy zacskóban tároljuk, hogy ne szívja magába a nedvességet és a szagokat. Kamrában vagy hűtőben hosszan eláll. Ha nagyobb mennyiséget veszel, érdemes fagyasztóba tenni, így akár 6-12 hónapig is megőrzi frissességét.

Mire jó a kókuszreszelék?

A kókuszreszelék gazdag rostokban, így segíti az emésztést. Egészséges zsírokat tartalmaz (MCT – közepes láncú trigliceridek), amelyek gyors energiát biztosítanak. Vitaminok és ásványi anyagokban sem szerénykedik (vas, mangán, réz) találhatók benne. Gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú, így keto- és paleo diétában is népszerű.

Mi készülhet a kókuszreszelékből?

Készülhet kókuszos puncsgolyó pirított mandulával, Tom Cruise kókuszos-fehércsokis kuglófja, brownie-toboz sütés néklül, répatortagolyó, Raffaello-szelet, Petra-szelet, azaz a floridai (nyugdíjas) álom, currys-tormás sonkatekercsek, egyszerű vegán kókuszgolyó, darasüti a Közel-Keletről (Basbousa), basbousa, a szirupos darasüti (vegán verzió), málnás-csokis kókuszcsók, házi Raffaello-golyó, retró keksztekercs, cukormentes mangójégkrém és csokoládés éclair fánkok.

Még több kókuszreszelékes receptért görgess lejjebb!

Mikor vegyem

Bármikor tudunk venni kókuszreszeléket szuper- és hipermarketekben, bioboltokban és delikátban.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen, légmentesen tároljuk.

100g Kókuszreszelék

fehérjetartalom

6.88 g

zsírtartalom

60.669 g

szénhidráttartalom

23.65 g

víztartalom

3 g

gramm kókuszreszelék?

Top ásványi anyagok

Foszfor

206 mg

Magnézium

90 mg

Nátrium

37 mg

Kalcium

26 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.3 g

Kolin

22.1 mg

C vitamin

1.5 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.8 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

6.88 g

Zsír

telített zsírsav

57.218 g

egyszeresen telített zsírsav

2.745 g

többszörösen telített zsírsav

0.706 g

ásványi anyagok

Kalcium

26 mg

Vas

3.32 mg

Magnézium

90 mg

Foszfor

206 mg

Nátrium

37 mg

Cink

2.01 mg

Réz

0.796 mg

Mangán

2.745 mg

Szelén

18.5 µg

szénhidrát

rost

16.3 g

cukor

7.35 g

víz

3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.06 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.603 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.8 mg

Folát

9 µg

Kolin

22.1 mg

E vitamin

0.44 mg

K vitamin

0.3 µg

C vitamin

1.5 mg

B6 vitamin

0.3 g

2049 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!