Hólabda, a krémes kozák kucsma
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
55g tojás69 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
17g víz0 kcal
-
8 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
Főzött krém
-
12g finomliszt42 kcal
-
83g tej47 kcal
-
2g vaníliaaroma0 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
33g vaj239 kcal
Összeállítás
-
17g kókuszreszelék110 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
3g tej2 kcal
-
12 kcal
Összesen
1031
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g víz0 kcal
-
46 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
Főzött krém
-
70g finomliszt255 kcal
-
500g tej280 kcal
-
10g vaníliaaroma0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Összeállítás
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
20g tej11 kcal
-
71 kcal
Összesen
6182
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Piskóta
-
15.6g tojás20 kcal
-
9.4g cukor37 kcal
-
4.7g víz0 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
11.8g finomliszt43 kcal
Főzött krém
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
23.6g tej13 kcal
-
0.5g vaníliaaroma0 kcal
-
9.4g cukor37 kcal
-
9.4g vaj68 kcal
Összeállítás
-
4.7g kókuszreszelék31 kcal
-
4.7g étcsokoládé26 kcal
-
0.9g tej1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
293
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 51.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 253 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1168.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 453 mg
-
Nátrium 287 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 306 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
1031
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.5 g
Zsír
-
Összesen 309.9 g
-
Telített zsírsav 194 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1518 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7012.2 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 226 mg
-
Kálcium 1850 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 2718 mg
-
Nátrium 1721 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 766.4 g
-
Cukor 478 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 396.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1835 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 949 mg
-
Retinol - A vitamin: 1807 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1557 micro
Összesen
6182
kcal
- 6% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 330.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.2 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
293
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Piskóta
-
200 g cukor
-
100 ml víz
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
12 g sütőpor
-
250 g finomliszt
Főzött krém
-
70 g finomliszt
-
500 ml tej
-
2 teáskanál vaníliaaroma
-
200 g cukor
-
200 g vaj
Összeállítás
-
100 g kókuszreszelék
-
100 g étcsokoládé
-
2 ek tej
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Piskóta
- A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját verjük fel habosra a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá.
- A habos sárgájához adjuk hozzá a vizet, a sütőport, a kakaót, végül szitáljuk bele a finomlisztet. Kavarjuk össze egyneművé.
- Több lépésben forgassuk bele a habot.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük ki a tésztát. Használhatunk nagyobb méretű tepsit is, úgy nem kell sütés után félbevágni a piskótát.
- 165°C-on kb. 15-20 perc alatt elkészül, azonban függ a tepsi méretétől is. Tűpróbával ellenőrízzük.
- Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval vágjuk fel karikákra.
- A lehulló részeket ne dobjuk el, használjuk fel más süteményekhez.
Főzött krém
- A finomlisztet keverjük ki csomómentesre a tejjel, vaníliával, majd adjuk hozzá a cukrot is.
- Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük ki a krémet. Vízgőz felett is elkészíthető, aminek előnye, hogy nem fog leégni az alja.
- A besűrűsödött krémet öntsük egy tálba, fóliával takarjuk le, s hagyjuk teljesen kihűlni.
- A kihűlt krémhez adjuk hozzá a puha vajat, és verjük fel habosra.
Összeállítás
- A piskótakorongokat párosítsuk össze, az egyik oldalára helyezzünk egy adag krémet, majd illesszük össze.
- A hólabdák oldalát kenjük körbe krémmel, ezután forgassuk meg őket kókuszreszelékben.
- Az étcsokoládét olvasszuk össze a tejjel és olajjal, és csurgassuk meg a hólabdát tetejét, majd hagyjuk őket megdermedni.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 50
- Össznézettség: 10399
- Feltöltés dátuma: 2023. december 22.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Simon Gábor
62 recept
A hólabda, amit kozák sapkának vagy kucsmának is hívnak egy igazi klasszikus, krémes sütemény, puha kakaós piskótával, főzött vaníliás krémmel, kókusszal és csokoládéval dekorálva. Elkészítése kissé időigényes, viszont nagyon is megéri a belefektetett idő és energia.