r
Nosalty Logó

Hólabda, a krémes kozák kucsma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Simon Gábor
Hólabda, a krémes kozák kucsma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Összesen 1031 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Összesen 6182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1031 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    194 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7012.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2718 mg
  • Nátrium
    1721 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.4 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1835 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1807 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1557 micro
Összesen 6182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 293 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját verjük fel habosra a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá.
  2. A habos sárgájához adjuk hozzá a vizet, a sütőport, a kakaót, végül szitáljuk bele a finomlisztet. Kavarjuk össze egyneművé.
  3. Több lépésben forgassuk bele a habot.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük ki a tésztát. Használhatunk nagyobb méretű tepsit is, úgy nem kell sütés után félbevágni a piskótát.
  5. 165°C-on kb. 15-20 perc alatt elkészül, azonban függ a tepsi méretétől is. Tűpróbával ellenőrízzük.
  6. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval vágjuk fel karikákra.
  7. A lehulló részeket ne dobjuk el, használjuk fel más süteményekhez.

Főzött krém

  1. A finomlisztet keverjük ki csomómentesre a tejjel, vaníliával, majd adjuk hozzá a cukrot is.
  2. Alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett főzzük ki a krémet. Vízgőz felett is elkészíthető, aminek előnye, hogy nem fog leégni az alja.
  3. A besűrűsödött krémet öntsük egy tálba, fóliával takarjuk le, s hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A kihűlt krémhez adjuk hozzá a puha vajat, és verjük fel habosra.

Összeállítás

  1. A piskótakorongokat párosítsuk össze, az egyik oldalára helyezzünk egy adag krémet, majd illesszük össze.
  2. A hólabdák oldalát kenjük körbe krémmel, ezután forgassuk meg őket kókuszreszelékben.
  3. Az étcsokoládét olvasszuk össze a tejjel és olajjal, és csurgassuk meg a hólabdát tetejét, majd hagyjuk őket megdermedni.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 10399
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 22.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek
Hólabda, a krémes kozák kucsma
Simon Gábor 62 recept

A hólabda, amit kozák sapkának vagy kucsmának is hívnak egy igazi klasszikus, krémes sütemény, puha kakaós piskótával, főzött vaníliás krémmel, kókusszal és csokoládéval dekorálva. Elkészítése kissé időigényes, viszont nagyon is megéri a belefektetett idő és energia.

Hozzávalók

Piskóta

Főzött krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...