Fehér csokoládé

A fehér csokoládé egy édesség, aminek összetevői: kakaóvaj, tej és cukor. A hagyományos csokoládéval ellentétben a fehér csokoládé előállításánál a kakaómasszából kivonják a kakaóport és az így nyert kakaóvajat elegyítik tejjel és cukorral. A kakaóvaj olvadási pontja elég magas ahhoz, hogy a fehér csokoládé ne olvadjon meg szobahőmérsékleten.
A fehér csokoládé halványsárga vagy elefántcsontszínű, mely ahhoz a tévhithez vezetett, hogy nem tartalmaz kakaót. Sokan nem is tartják igazi csokoládénak. Sokan nem is tartják igazi csokoládénak. Kereskedelmi mennyiségben az 1930-as években először a Nestlé gyártotta. Közvetlen fogyasztása mellett elsősorban édességek, sütemények készítésénél használják. Díszítésként is szolgál bevonatokon vagy reszelve például „sajtként" a spagetti-fagylalton.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A fehér csokoládé a csokoládéfélék egy típusa, amely kakaóvajból, cukorból, tejporból (vagy tejszármazékból) és gyakran vaníliából készül. Ellentétben a tej- és étcsokoládéval, a fehér csokoládé nem tartalmaz kakaóport vagy kakaómasszát, ezért nincs meg benne a hagyományos csokoládéra jellemző barna szín és kesernyés íz.
A minőségi fehér csokoládé első összetevője a kakaóvaj, amely biztosítja a krémes állagot és a lágy ízt. Ha az összetevők között növényi zsírok, például pálmaolaj vagy kókuszolaj állnak, akkor az rosszabb minőségű termék. Általában tejpor vagy valamilyen tejszármazék is van benne. Szuper- és hipermarketekben, édességboltokban, delikátboltokban és minden kisebb közértben tudunk venni fehér csokoládét.
A fehér csokoládé elsősorban sütemények tésztájába kerül, vagy megolvasztva díszítésként használhatjuk. Mivel magas zsír- és cukortartalmú, ezért mértékkel ajánlott fogyasztani.
Készülhet Red velvet csiga, Ciniminis keksz, Tom Cruise kókuszos-fehércsokis kuglófja, Nutella-keksz, mézeskalácsgolyók fehércsokival, olasz keksztekercs, Dubaji csoki, epres pöfeteg keksz, Raffaello-szelet, Duhaj-szelet (Benedek-szelet), Flóra-szelet, azaz millionaire-, másnéven államcsőd-szelet, Petra-szelet, azaz a floridai (nyugdíjas) álom, eperkrémes piskótatekercs, blondie mézeskalácsfűszerrel, citromos-fehércsokoládés répaszelet, kávés álomszelet kecskesajtos krémmel, csokoládé bark, a tuningolt házi csokitábla és fehér csokis vörösbársony-tekercs.
Még több fehér csokoládés receptért görgess lejjebb!
Bármikor tudunk venni szuper- és hipermarketekben, édességboltokban, delikátboltokban és minden kisebb közértben tudunk venni fehér csokoládét.
Hűvös helyen, akár hűtőben tároljuk.
fehérjetartalom
5.87 g
zsírtartalom
21029.522 g
szénhidráttartalom
59.24 g
víztartalom
1.3 g
Kalcium
199 mg
Foszfor
176 mg
Nátrium
90 mg
Magnézium
12 mg
B6 vitamin
0.056 g
Kolin
29.5 mg
E vitamin
0.96 mg
Niacin - B3 vitamin
0.745 mg
fehérje
5.87 g
Zsír
telített zsírsav
19.412 g
egyszeresen telített zsírsav
9.097 g
többszörösen telített zsírsav
1.013 g
koleszterin
21 g
ásványi anyagok
Kalcium
199 mg
Vas
0.24 mg
Magnézium
12 mg
Foszfor
176 mg
Nátrium
90 mg
Cink
0.74 mg
Réz
0.06 mg
Mangán
0.008 mg
Szelén
4.5 µg
szénhidrát
rost
0.2 g
cukor
59 g
víz
1.3 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.063 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.282 mg
Niacin - B3 vitamin
0.745 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.608 mg
Folát
7 µg
Kolin
29.5 mg
Retinol
9 µg
E vitamin
0.96 mg
K vitamin
9.1 µg
B12 vitamin
0.56 µg
A vitamin
9 µg
C vitamin
0.5 mg
B6 vitamin
0.056 g
Sokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyLehet, hogy hallottunk már a pH-szintre koncentráló alkáli diétáról, de pontosan nem tudtuk, hogy mire is jó – ha egyáltalán jó valamire. Most körüljárjuk az étkezési mód szabályait és kitérünk arra is, hogy tényleg megfelelő választás-e, ha például az a célunk, hogy egészségesebbek legyünk.
Szabó AnnaLevesbe főzzük, megsütjük, felkockázzuk, rizzsel keverjük, salátával tálaljuk - a csirkemell és a csirkecomb lesz e hetünk két főszereplője, keressétek őket a napi levesben vagy a főételben! Ja, és mint mindig, most is lesz valami finom édes desszert a menüsorok végén!
NosaltyManapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Újabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
Bár jöhetne a rántott hús-krumpli kombó, most egy kicsit csavarunk a vasárnapunkon.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Nem ragad, nem szakad, ez a mi palacsinta alapreceptünk!
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!