r
Nosalty Logó

Pisztácia torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mónikaturi87
Pisztácia torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Ganache

637
Kalória
15.9g
Fehérje
40.1g
Szénhidrátok
46.7g
Zsír
63.6g
Víz
226.1g
Koleszterin
2.2g
Rost
24.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Ganache

Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Ganache

Összesen 3826 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Piskóta

Krém

Ganache

Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    280 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4551.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1083 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    381.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    291 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    1002 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2637 micro
Összesen 3826 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből, csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk. A sárgáját a maradék cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül a fehérjéből kevert habot is óvatosan hozzáforgatjuk.
  2. Előmelegített sütőben 160 fokon 40 percig sütjük.

Krém

  1. A krémhez összekeverjük a mascarponet a porcukorral, majd hozzákeverjük a pisztáciakrémet.
  2. A tejszínt habbá verjük, majd hozzákeverjük a pisztáciás mascarponekrémhez.

Ganache

  1. A fehércsoki ganachehoz a tejszínt felmelegítjük, nem kell forrásig, majd leöntjük vele a felkockázott fehércsokit. Amikor már elolvadt a csoki, habverővel összekeverjük.
  2. A tortához a piskótát három részre vágjuk, megkenjük a lapokat a krémmel, a felső szeletet pedig leöntjük a ganache-sal, mikor megdermedt, díszítjük a csokival, pisztáciával és virágokkal.
  3. Egy éjszakát a hűtőben hagyjuk, másnap könnyen szelhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!