r
Nosalty Logó

Eszterházy-szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Happygirlkitchen
Eszterházy-szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sütemény

Díszítés

1540
Kalória
21.5g
Fehérje
169.2g
Szénhidrátok
89.7g
Zsír
58.4g
Víz
212.3g
Koleszterin
5.2g
Rost
114.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Sütemény

Díszítés

Összesen 1540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Sütemény

Díszítés

Összesen 6154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Sütemény

Díszítés

Összesen 391 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1540 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    358.8 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1948 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    2769 mg
  • Nátrium
    1456 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    676.7 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1542 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 6154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 391 kcal

Elkészítés

Sütemény

  1. A tejet, a vajat/margarint és a cukrot vízgőz felett összemelegítjük. Figyeljünk ne legyen 40 C foknál melegebb a keverék. Hozzákeverjük a joghurtot és a tojásokat, majd összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Egy 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral és a kicsit sűrűbb masszatésztát beleöntjük. 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Amikor kész kivesszük, rácsra borítjuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés

  1. Vízgőz felett külön-külön tálban megolvasztjuk a csokikat. A fehércsokit rákenjük a süti tetejére, majd az étcsokit eldobható habzsákba tesszük, pici nyílást vágunk rajta és a süti hosszabbik oldalával párhuzamosan csíkokat húzunk a fehér csokin. A végén egy fogpiszkáló segítségével fentről lefelé elhúzzuk a sötétebb csokit, így kialakítjuk a jellegzetes díszítést. Amikor a csoki megköt, a sütit felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!