Citromos-fehércsokoládés répaszelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
42g sárgarépa15 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
-
33g barackbefőtt18 kcal
-
58g finomliszt212 kcal
-
25g dió164 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15g fehér csokoládé81 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
33g porcukor129 kcal
Összesen
1428
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
250g sárgarépa91 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
200g barackbefőtt108 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
150g dió981 kcal
-
10g szódabikarbóna0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
90g finomliszt328 kcal
-
600g tej336 kcal
-
90g fehér csokoládé485 kcal
-
12g citromhéj6 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
200g porcukor774 kcal
Összesen
8575
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
8.8g sárgarépa3 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
7.8g tojás10 kcal
-
53 kcal
-
7.1g barackbefőtt4 kcal
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
5.3g dió35 kcal
-
0.4g szódabikarbóna0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
21.2g tej12 kcal
-
3.2g fehér csokoládé17 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
7.1g margarin51 kcal
-
7.1g porcukor27 kcal
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.9 g
Zsír
-
Összesen 82.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1199.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 275 mg
-
Nátrium 596 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.9 g
-
Cukor 95 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 108.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 642 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 309 micro
-
α-karotin 1290 micro
-
β-karotin 3338 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
1428
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.5 g
Zsír
-
Összesen 493.6 g
-
Telített zsírsav 92 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 185 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 188 g
-
Koleszterin 739 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7198.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 224 mg
-
Kálcium 1293 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 1651 mg
-
Nátrium 3577 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 941.6 g
-
Cukor 571 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 653.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3852 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 95 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 419 micro
-
Kolin: 756 mg
-
Retinol - A vitamin: 1854 micro
-
α-karotin 7738 micro
-
β-karotin 20025 micro
-
β-crypt 170 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1766 micro
Összesen
8575
kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 273 micro
-
β-karotin 707 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg cukor
-
4 db tojás
-
2 dl napraforgó olaj
-
35 dkg finomliszt
-
15 dkg dió
-
10 g szódabikarbóna
-
1 tk fahéj
-
1 kávéskanál szegfűszeg
-
1 kk gyömbér
-
1 csipet só
Krém
-
6 ek finomliszt
-
6 dl tej
-
90 g fehér csokoládé
-
2 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
20 dkg margarin
-
20 dkg porcukor
Elkészítés
Tészta
- A tésztához összevegyítjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával.
- A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a répát, az apróra vágott barackot, hozzáöntjük az olajat és az egészet összeforgatjuk a lisztes - diós keverékkel. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk és kb. 20 x 30 cm - es sütőpapírral bélelt tepsiben, külön - külön 180 °C - on kb. 25 perc alatt megsütjük.
- Ha a répás lapok kihűltek, betöltjük a krémmel. Másnap szeleteljük.
Krém
- A lisztet simára keverjük a tejjel és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzákeverjük az összetördelt csokoládét és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a lisztes krémmel. Végül hozzákeverjük a citrom kifacsart levét és a héját.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 10469
- Feltöltés dátuma: 2023. május 08.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept