Barackbefőtt
Leírás
Az hagyományos házi barackbefőtt tartósítószer nélkül, kevés cukorral, dunsztolással készül a nem egészen érett, felezett hámozott gyümölcsből. A dunsztolás tulajdonképpen gőzölést jelent, mely során a gyümölccsel megtöltött lezárt üvegeket forró vízbe állítják, és addig hagyják így, amíg az üveg forgatására a befőtt elforog az üvegben. A kereskedelemben kapható barackbefőttek általában több cukrot, glükózszirupot és tartósítószert tartalmaznak.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Kamrában polcon, felbontás után hűtőben.
100g Barackbefőtt
fehérjetartalom
0.45 g
zsírtartalom
0.03 g
szénhidráttartalom
14.55 g
víztartalom
84.72 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
11 mg
Magnézium
5 mg
Nátrium
5 mg
Kalcium
3 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.019 g
Kolin
4.1 mg
C vitamin
2.4 mg
Niacin - B3 vitamin
0.593 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.45 g
Zsír
telített zsírsav
0.003 g
egyszeresen telített zsírsav
0.012 g
többszörösen telített zsírsav
0.015 g
ásványi anyagok
Kalcium
3 mg
Vas
0.36 mg
Magnézium
5 mg
Foszfor
11 mg
Nátrium
5 mg
Cink
0.09 mg
Réz
0.052 mg
Mangán
0.046 mg
Szelén
0.3 µg
szénhidrát
rost
1.3 g
cukor
13.25 g
víz
84.72 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.009 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.025 mg
Niacin - B3 vitamin
0.593 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.05 mg
Folát
3 µg
Kolin
4.1 mg
Alfa-karotin
1 µg
Béta-karotin
176 µg
Béta-kriptoxantin
73 µg
Lutein+zeaxantin
61 µg
E vitamin
0.49 mg
K vitamin
1.7 µg
A vitamin
18 µg
C vitamin
2.4 mg
B6 vitamin
0.019 g