Velencei álom szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A 2 db sárga piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
5g porcukor18 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A barna piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
8 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
57 kcal
-
100g tej56 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
130g narancs45 kcal
-
33g barackbefőtt18 kcal
-
17g narancslé8 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
-
46 kcal
-
84 kcal
-
8g narancslé4 kcal
A díszítéshez
-
84 kcal
-
43g narancs15 kcal
-
6 kcal
Összesen
608
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A 2 db sárga piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A barna piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
46 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
600g tej336 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
780g narancs268 kcal
-
200g barackbefőtt108 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
50g csokoládéforgács273 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
50g narancslé24 kcal
A díszítéshez
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
38 kcal
Összesen
3646
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
A 2 db sárga piskótához
-
7.2g tojás9 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A barna piskótához
-
3.6g tojás5 kcal
-
0.5g porcukor2 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
2.9g vaníliás pudingpor11 kcal
-
19.5g tej11 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
25.4g narancs9 kcal
-
6.5g barackbefőtt4 kcal
-
3.3g narancslé2 kcal
-
0.7g zselatinfix1 kcal
-
1.6g csokoládéforgács9 kcal
-
6.5g növényi habtejszín16 kcal
-
1.6g narancslé1 kcal
A díszítéshez
-
6.5g növényi habtejszín16 kcal
-
8.5g narancs3 kcal
-
0.2g csokoládéforgács1 kcal
Összesen
120
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 199.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 76 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 213 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 462 micro
Összesen
608
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.4 g
Zsír
-
Összesen 154.2 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 1093 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3817.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 127 mg
-
Kálcium 1243 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1086 mg
-
Nátrium 997 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 470.9 g
-
Cukor 271 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 1198.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 454 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 432 micro
-
Kolin: 945 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 949 micro
-
β-crypt 1275 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2773 micro
Összesen
3646
kcal
- 5% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 35 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A 2 db sárga piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek porcukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 késhegynyi sütőpor
A barna piskótához
-
2 db tojás
-
2 ek porcukor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
5 ek cukor
-
3 db narancs
-
20 dkg barackbefőtt
-
1 dl narancslé
-
1 csomag zselatinfix
-
5 dkg csokoládéforgács
-
2 dl növényi habtejszín
A díszítéshez
-
2 dl növényi habtejszín
-
1 közepes db narancs
Elkészítés
A 2 db sárga piskótához
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga és 1 db kakaós piskótát sütünk. Az egész tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kakaósnál is így járunk el.
- Krém készítése: A vaníliás pudingporokat a cukorral, 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük. Kihűtjük.
- A narancsokat cikkekre szedjük, a hártyákat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük, majd a felaprított barackkompótot is. 1 dl narancslével leöntjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük.
- A zselatint beáztatjuk, 1 ek tejszínnel kikeverjük. A kihűlt pudingot kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utoljára keverjük hozzá a csokiforgácsot.
- Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.
- A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedőlapra is kerüljön. Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével, majd rá a krém és a 2. sárga lap. Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.
- Ízlés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 286
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 51333
- Feltöltés dátuma: 2013. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
A youtube-on találtam ezt a receptet. Amikor a videót megnéztem, egyszerre beleszerettem a sütibe. Elég sok idő telt bele, hogy elkészüljön a velencei álom, álmaim sütije. Nagyon finom, könnyű krémje van. Hasonló a fagyihoz. Ajánlom elkészítésre.