r
Nosalty Logó

Velencei álom szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Velencei álom szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3817.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    1275 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2773 micro
Összesen 3646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A 2 db sárga piskótához

  1. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga és 1 db kakaós piskótát sütünk. Az egész tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kakaósnál is így járunk el.
  2. Krém készítése: A vaníliás pudingporokat a cukorral, 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük. Kihűtjük.
  3. A narancsokat cikkekre szedjük, a hártyákat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük, majd a felaprított barackkompótot is. 1 dl narancslével leöntjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A zselatint beáztatjuk, 1 ek tejszínnel kikeverjük. A kihűlt pudingot kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utoljára keverjük hozzá a csokiforgácsot.
  6. Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.
  7. A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedőlapra is kerüljön. Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével, majd rá a krém és a 2. sárga lap. Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.
  8. Ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 286
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 51333
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A youtube-on találtam ezt a receptet. Amikor a videót megnéztem, egyszerre beleszerettem a sütibe. Elég sok idő telt bele, hogy elkészüljön a velencei álom, álmaim sütije. Nagyon finom, könnyű krémje van. Hasonló a fagyihoz. Ajánlom elkészítésre.

Hozzávalók

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...