r
Nosalty Logó

Velencei álom szelet

5,0

1 ÉRTÉKELÉS19 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
VnéEdit
Velencei álom szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

608
Kalória
16.1g
Fehérje
78.5g
Szénhidrátok
25.7g
Zsír
199.7g
Víz
182.1g
Koleszterin
5.9g
Rost
45.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A 2 db sárga piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 120 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    199.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    213 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    462 micro
Összesen 608 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.4 g

Zsír

  • Összesen
    154.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1093 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3817.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1243 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    470.9 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    949 micro
  • β-crypt
    1275 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2773 micro
Összesen 3646 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A 2 db sárga piskótához

  1. Sütőpapírral bélelt tepsiben 2 db sárga és 1 db kakaós piskótát sütünk. Az egész tojásokat a cukorral kb. 7 percig habosra keverjük, utána hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kakaósnál is így járunk el.
  2. Krém készítése: A vaníliás pudingporokat a cukorral, 1 dl tejjel csomómentesre keverjük, és a többi tej hozzáadásával, kevergetve felfőzzük. Kihűtjük.
  3. A narancsokat cikkekre szedjük, a hártyákat eltávolítjuk. A narancsvelőt egy kis tálba tesszük, majd a felaprított barackkompótot is. 1 dl narancslével leöntjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük.
  5. A zselatint beáztatjuk, 1 ek tejszínnel kikeverjük. A kihűlt pudingot kihabosítjuk. Apránként hozzáadagoljuk a tejszínhabot, a zselatint és gyümölcsöket, lével együtt. Utoljára keverjük hozzá a csokiforgácsot.
  6. Az alsó sárga lapot egy ecsettel megkenjük narancslével.
  7. A krémet úgy osszuk el, hogy egy vékony réteg a fedőlapra is kerüljön. Az alsó sárga lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a kakaós lapot, azt lekenjük narancslével, majd rá a krém és a 2. sárga lap. Vékonyan rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.
  8. Ízlés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30

A youtube-on találtam ezt a receptet. Amikor a videót megnéztem, egyszerre beleszerettem a sütibe. Elég sok idő telt bele, hogy elkészüljön a velencei álom, álmaim sütije. Nagyon finom, könnyű krémje van. Hasonló a fagyihoz. Ajánlom elkészítésre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!