r
Nosalty Logó

Epres-babapiskótás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Epres-babapiskótás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cink
    78 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    60 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    36 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3384.9 g
  • Cink
    782 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    602 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    914 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.3 g
  • Cukor
    260 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1034.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 3052 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 20-22 cm-es tortaforma oldalát és alját kirakjuk a félbevágott babapiskótákkal. Könnyebb dolgunk lesz a kiemelésnél, ha sütőpapírral kibéleljük előtte a formát.
  2. A túrót kikeverjük a cukorral, a citrom héjával (lehetőleg bio citromot használjunk) és levével.
  3. A jól lehűtött tejszínhabot habbá verjük. (Akár a mélyhűtőbe is betehetjük egy rövid időre, hogy igazán hideg legyen, így könnyedén verhetünk belőle habot.) Belekeverjük a töltelékbe, majd hozzáadunk 10 dkg darabolt barackot és 20 dkg epret.
  4. A hideg vízhez adjuk a zselatint, majd miután megduzzadt, forróra melegítjük, és a krémhez adjuk.
  5. A tölteléket beleöntjük a piskótával bélelt formába, elsimítjuk, és hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.
  6. A maradék gyümölcsökkel díszítjük.
  • Tepsi mérete: 20-22
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 23223
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 16.

Ajánló

Kipróbálhatjuk más gyümölcsökkel is, pl. naranccsal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-babapiskótás túrótorta
nyultanti 100 recept

Húsvétra kerestem valami látványos, gyorsan elkészíthető finomságot, és az egyik gasztronómiai újságban bukkantam rá erre a tortára, ez lett a befutó. Nem is bántam meg, tényleg gyorsan elkészült, sütni sem kellett, és nagyon-nagyon finom volt. Na persze, az eper és a túró klasszikusan pazar párost alkotnak!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...