Zselatin

Állati csontból, porcból kinyert színtelen, szagtalan zselésítő anyag. A zselatin por és lap formában kerül forgalomba. A lapzselatin felhasználása: ha melege folyadékba kerül, rögtön beletehetjük a lapokat és addig keverjük, míg fel nem oldódik, ha hideg folyadékhoz szeretnénk adni, először tegyük hideg vízbe, amíg megpuhul, majd csavarjuk ki és kevés forró vízbe téve, kevergetve oldjuk fel, csak ezután kerül a hideg folyadékba. A porzselatint mindig a (hideg vagy meleg) folyadék tetejére szórjuk egyenletesen, ne kevergessük, várjunk, míg kissé megköt, csak aztán keverhetjük, amíg fel nem oldódik teljesen.
Bármikor.
Szobahőmérsékleten, gyári csomagolásban.
fehérjetartalom
83 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
83 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Virító zöld tavaszias krémleves, baconnel spékelt batátatócsni és egy tiramisus chiapuding a jussod ma.
NosaltyItt az idő, hogy megkezdjük a tavaszi kertészkedést, és előkerüljenek a vetőmagvak! A fűszernövények között is bőven akad olyan, amit a tavaszi szezonban kell elvetni, hogy pár hónap múlva már szedhessük a friss fűszert. Te mennyire ismered jól ezeket a növényeket?
NosaltyA kókuszolaj sokak kedvence a konyhában. Igen ám, de ha hideg hozzávalókkal keverjük, az kellemetlen meglepetésekhez vezethet, így jobb felkészülten belevágni a vele történő sütés-főzésbe.
Szabó AnnaNyílt levélben fogalmazta meg aggályait a népszerű termékkritikus a boltokba épphogy csak visszatért Traubisodával kapcsolatban: szerinte romlott az üdítő minősége.
Mind feledkeztünk már meg kamrafiókban hagyott fokhagymáról, ami a legtöbb esetben (ha épp nem penészedik be teljesen) ilyenkor sem hagyja el magát, hanem csírázni kezd. Lássuk, mi ezzel a teendő!
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...
Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!