Túrós-barackos charlotte
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Czápika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
22 kcal
A krémhez
-
30g habtejszín88 kcal
-
20g tej11 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
4 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
14 kcal
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
222 kcal
A krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g tej112 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g őszibarack konzerv144 kcal
Összesen
3429
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
19.3g tojás24 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
4.7g sárgabaracklekvár13 kcal
A krémhez
-
17.5g habtejszín51 kcal
-
11.7g tej7 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.2g zselatin4 kcal
-
14.6g tehéntúró21 kcal
-
11.7g őszibarack konzerv8 kcal
Összesen
199
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.5 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 143.1 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7374.9 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1719 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 2565 mg
-
Nátrium 1648 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.9 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 786 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1364 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 929 mg
-
Retinol - A vitamin: 1287 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 846 micro
-
β-crypt 196 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1543 micro
Összesen
3429
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.8 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek sárgabaracklekvár
A krémhez
-
3 dl habtejszín
-
2 dl tej
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 g zselatin
-
25 dkg tehéntúró
-
20 dkg őszibarack konzerv
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett sütőlapon megsütjük.
- Miután megsült, még melegen feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral, és szorosan feltekerjük.
- A krémhez a tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral, és feloldjuk benne a zselatint. Kihűtjük.
- Felverjük a tejszínhabot.
- Az őszibarack befőttet kis kockákra vágjuk.
- Ha kihűlt a zselatinos tej, hozzákeverjük a túrót, a cukrot, a barackdarabokat és végül a tejszínhabot. Ízlés szerint reszelt citromhéjat is keverhetünk bele.
- Az összeállításhoz egy kb. 2 literes félgömb alakú edényt kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalon túl lógjon a fólia.
- A piskóta tekercset felszeleteljük, és a közepétől kezdve kibéleljük vele a formát.
- A kész krémet a formába öntjük.
- A maradék piskótatekerccsel kirakjuk a krém tetejét. Ha nem maradt elég piskótatekercs, a hiányzó részt befedhetjük babapiskótával is.
- A fóliát ráhajtjuk a piskótára úgy, hogy mindenhol befedje.
- Legalább 6 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 285
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 177
- Össznézettség: 98148
- Feltöltés dátuma: 2012. március 04.
Ajánló
Családi, baráti összejövetelekre, előző nap elkészíthető, elkészítendő sütemény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Czápika
30 recept
Bonyolultnak látszó, de nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény. A krém ízlés szerint variálható, bármilyen lédús gyümölccse, vagy akár anélkül is elkészíthető. Ha esetleg marad ki krém, kis tálkába vagy pohárba téve lehűtjük, és tejszínhabbal, gyümölccsel díszítve pohárkrémként is fogyaszthatjuk.