r
Nosalty Logó

Túrós-barackos charlotte

5,0

1 ÉRTÉKELÉS16 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Czápika
Túrós-barackos charlotte
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

344
Kalória
11.6g
Fehérje
42g
Szénhidrátok
14.3g
Zsír
78.6g
Víz
141.3g
Koleszterin
573.4mg
Rost
32.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    737.5 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7374.9 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1719 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    2565 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419.9 g
  • Cukor
    323 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    786 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1543 micro
Összesen 3429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 199 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett sütőlapon megsütjük.
  2. Miután megsült, még melegen feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral, és szorosan feltekerjük.
  4. A krémhez a tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral, és feloldjuk benne a zselatint. Kihűtjük.
  5. Felverjük a tejszínhabot.
  6. Az őszibarack befőttet kis kockákra vágjuk.
  7. Ha kihűlt a zselatinos tej, hozzákeverjük a túrót, a cukrot, a barackdarabokat és végül a tejszínhabot. Ízlés szerint reszelt citromhéjat is keverhetünk bele.
  8. Az összeállításhoz egy kb. 2 literes félgömb alakú edényt kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalon túl lógjon a fólia.
  9. A piskóta tekercset felszeleteljük, és a közepétől kezdve kibéleljük vele a formát.
  10. A kész krémet a formába öntjük.
  11. A maradék piskótatekerccsel kirakjuk a krém tetejét. Ha nem maradt elég piskótatekercs, a hiányzó részt befedhetjük babapiskótával is.
  12. A fóliát ráhajtjuk a piskótára úgy, hogy mindenhol befedje.
  13. Legalább 6 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Bonyolultnak látszó, de nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény. A krém ízlés szerint variálható, bármilyen lédús gyümölccse, vagy akár anélkül is elkészíthető. Ha esetleg marad ki krém, kis tálkába vagy pohárba téve lehűtjük, és tejszínhabbal, gyümölccsel díszítve pohárkrémként is fogyaszthatjuk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!