Túrós-barackos charlotte
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek sárgabaracklekvár
A krémhez
-
3 dl habtejszín
-
2 dl tej
-
15 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 g zselatin
-
25 dkg tehéntúró
-
20 dkg őszibarack konzerv
344
Kalória
11.6g
Fehérje
42g
Szénhidrátok
14.3g
Zsír
78.6g
Víz
141.3g
Koleszterin
573.4mg
Rost
32.3g
Cukor
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
33g tojás42 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
9g finomliszt33 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
4 kcal
-
22 kcal
A krémhez
-
30g habtejszín88 kcal
-
20g tej11 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
4 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
25g tehéntúró37 kcal
-
14 kcal
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
222 kcal
A krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
200g tej112 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
200g őszibarack konzerv144 kcal
Összesen
3429
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
19.3g tojás24 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
5.3g finomliszt19 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
4.7g sárgabaracklekvár13 kcal
A krémhez
-
17.5g habtejszín51 kcal
-
11.7g tej7 kcal
-
8.8g cukor34 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.2g zselatin4 kcal
-
14.6g tehéntúró21 kcal
-
11.7g őszibarack konzerv8 kcal
Összesen
199
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.5 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 172 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 78.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 85 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
344
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.2 g
Zsír
-
Összesen 143.1 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1413 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7374.9 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 124 mg
-
Kálcium 1719 mg
-
Vas 509 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 2565 mg
-
Nátrium 1648 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.9 g
-
Cukor 323 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 786 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1364 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 929 mg
-
Retinol - A vitamin: 1287 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 846 micro
-
β-crypt 196 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1543 micro
Összesen
3429
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.8 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 96 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
199
kcal
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük, majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, lisztezett sütőlapon megsütjük.
- Miután megsült, még melegen feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha kihűlt, megkenjük baracklekvárral, és szorosan feltekerjük.
- A krémhez a tejet felmelegítjük a vaníliás cukorral, és feloldjuk benne a zselatint. Kihűtjük.
- Felverjük a tejszínhabot.
- Az őszibarack befőttet kis kockákra vágjuk.
- Ha kihűlt a zselatinos tej, hozzákeverjük a túrót, a cukrot, a barackdarabokat és végül a tejszínhabot. Ízlés szerint reszelt citromhéjat is keverhetünk bele.
- Az összeállításhoz egy kb. 2 literes félgömb alakú edényt kibélelünk folpackkal úgy, hogy minden oldalon túl lógjon a fólia.
- A piskóta tekercset felszeleteljük, és a közepétől kezdve kibéleljük vele a formát.
- A kész krémet a formába öntjük.
- A maradék piskótatekerccsel kirakjuk a krém tetejét. Ha nem maradt elég piskótatekercs, a hiányzó részt befedhetjük babapiskótával is.
- A fóliát ráhajtjuk a piskótára úgy, hogy mindenhol befedje.
- Legalább 6 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 15 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x40
Bonyolultnak látszó, de nagyon egyszerűen elkészíthető sütemény. A krém ízlés szerint variálható, bármilyen lédús gyümölccse, vagy akár anélkül is elkészíthető. Ha esetleg marad ki krém, kis tálkába vagy pohárba téve lehűtjük, és tejszínhabbal, gyümölccsel díszítve pohárkrémként is fogyaszthatjuk.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!