Őszibarack konzerv

Az őszibarack egyik tartósítási módja a konzerválás. A gyümölcsöket fémdobozban, cukros vízben vagy szirupban tartósítják, ezzel a felbontási időig megőrizve azok tartósított-friss állapotát. Barackkonzerv házilag is készíthető cukorsziruppal, dunsztos üvegben, így a felesleges tartósítószerek fogyasztását is kiküszöbölhetjük. A konzervbarack sokféleképpen felhasználható a konyhában, hiszen egész évben készíthetünk vele gyümölcsös ételeket, pl. gyümölcslevest, gyümölcsrizst, tortákat, de akár magában fogyasztva is megidézhetjük vele a nyári ízeket.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0.52 g
zsírtartalom
0.126 g
szénhidráttartalom
18.43 g
víztartalom
80.62 g
Foszfor
12 mg
Nátrium
6 mg
Magnézium
5 mg
Kalcium
3 mg
B6 vitamin
0.013 g
Kolin
3.8 mg
E vitamin
1.19 mg
C vitamin
0.7 mg
fehérje
0.52 g
Zsír
telített zsírsav
0.013 g
egyszeresen telített zsírsav
0.047 g
többszörösen telített zsírsav
0.066 g
ásványi anyagok
Kalcium
3 mg
Vas
0.27 mg
Magnézium
5 mg
Foszfor
12 mg
Nátrium
6 mg
Cink
0.09 mg
Réz
0.063 mg
szénhidrát
rost
1.2 g
cukor
14.66 g
víz
80.62 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.02 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.02 mg
Niacin - B3 vitamin
0.625 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.024 mg
Folát
9 µg
Kolin
3.8 mg
Béta-karotin
333 µg
Béta-kriptoxantin
85 µg
Lutein+zeaxantin
33 µg
E vitamin
1.19 mg
K vitamin
2.4 µg
A vitamin
31 µg
C vitamin
0.7 mg
B6 vitamin
0.013 g
Gulyáslevest készíteni úgy, hogy valóban gazdag, ízes, sűrű legyen, nem kevés idő, és nem is a legkönnyebb konyhai folyamat. Vannak buktatói, melyeknek hála, sajnos nem ritkán lesz vízízű, híg az végeredmény. Lássuk, hogyan orvosolhatjuk ezt a problémát!
NosaltyRészben újító, részben a hagyományos vonalat követve tálalunk ma ebédet, vagy éppen vacsorát.
NosaltyMilyen jó érzés a saját paradicsomunkat vagy csilipaprikánkat leszüretelni, nem igaz? Hát még, ha kert nélkül is van rá lehetőségünk az erkélyen vagy akár az ablakunkban, egy cserépben. Mutatjuk az erre legalkalmasabb zöldségeket.
Brecz JuditA szupermarketek és delikátboltok útvesztőiben könnyen el lehet veszni, ha a legjobb olajat keressük a sütéshez. Most 6 séf mondja meg a tutit: egy általunk kevésbé ismert, de annál előnyösebb élettani hatású növényi olaj az ő választásuk.
Az alternatív gabonák csoportja egyre ismertebb hazánkban is. A barna rizs, a bulgur, a kuszkusz, a quinoa egyre több család asztalára kerül a sima fehér rizs és a krumpliköretek helyett. Van azonban egy (ál)gabona, ami kiemelkedően egészséges, mégsem ismerjük sokan.
Ezekkel a világhírű termékekkel gyerekjáték a takarítás, sőt, az illatuk is fantasztikus.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Ízlés szerint csoki- vagy gyümölcsdarabkákat tehetünk a muffintésztába.
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!