Barackos-túrós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
A kemény tésztához
-
10g finomliszt38 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
3 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
1g víz0 kcal
A piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
10g porcukor40 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14 kcal
A töltelékhez
-
23 kcal
A túrós krémhez
-
12 kcal
-
21g tehéntúró31 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
3 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
2g zselatin7 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A díszítéshez
-
8g mandula49 kcal
-
12 kcal
-
1g tortazselé3 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
Összesen
459
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
A kemény tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
75g vaj538 kcal
-
8g víz0 kcal
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
125g porcukor484 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
171 kcal
A töltelékhez
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A túrós krémhez
-
200g őszibarack konzerv144 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
25g zselatin84 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A díszítéshez
-
100g mandula590 kcal
-
200g őszibarack konzerv144 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
5538
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
A kemény tésztához
-
5.9g finomliszt22 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.4g porcukor9 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
3.6g vaj26 kcal
-
0.4g víz0 kcal
A piskótához
-
7.9g tojás10 kcal
-
5.9g porcukor23 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
A töltelékhez
-
4.8g sárgabaracklekvár13 kcal
A túrós krémhez
-
9.5g őszibarack konzerv7 kcal
-
11.9g tehéntúró17 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
1.2g zselatin4 kcal
-
14.3g habtejszín42 kcal
A díszítéshez
-
4.8g mandula28 kcal
-
9.5g őszibarack konzerv7 kcal
-
0.6g tortazselé2 kcal
-
4.8g habtejszín14 kcal
Összesen
264
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.5 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.2 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 82.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
459
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.7 g
Zsír
-
Összesen 271.2 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4926.5 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 404 mg
-
Foszfor 1809 mg
-
Nátrium 482 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 662.9 g
-
Cukor 413 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 989.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1986 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 609 mg
-
Retinol - A vitamin: 1832 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1695 micro
-
β-crypt 357 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 907 micro
Összesen
5538
kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.5 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 14 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
264
kcal
Hozzávalók
A kemény tésztához
-
12.5 dkg finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
A piskótához
-
12.5 dkg porcukor
-
8 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás pudingpor
A töltelékhez
-
10 dkg sárgabaracklekvár
A túrós krémhez
-
20 dkg őszibarack konzerv (én konzervet használtam, előbb félretettem a tetejére való díszítéshez, majd a maradékot bele a krémbe)
-
25 dkg tehéntúró
-
7.5 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
25 g zselatin
A díszítéshez
-
20 dkg őszibarack konzerv
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
A kemény tésztához
- Kemény tészta elkészítése:
- A sütőport elkeverjük a lisztben, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és egyenletes tésztává gyúrjuk. Egy keményebb jellegű tésztát kapunk belőle. Egy kerek tortaformát kivajazunk, és a tésztát egyenletesen elnyomkodjuk benne (vagy aki szeretné, ki is nyújthatja, de a szétnyomkodás is megfelelő). Villával megszurkáljuk, majd 200°C-on (légkeverésben 180°C, gázsütő 4-5 fokozat) kb. 15 percig sütjük.
- Míg sül, addig el lehet készíteni a piskótát.
- Ha megsült, akkor a formáról leszedve hagyjuk kihűlni, és a formát elmossuk.
- Piskóta elkészítése (kicsit másképp, mint a hagyományos):
- Az egész tojásokat habosra keverjük (robotgéppel kényelmesebb), majd a cukrot és vaníliás cukrot hozzáadva is tovább keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Jól elkeverjük (lehet még mindig robotgéppel). A kivajazott tortaformába öntjük, és 180°C-on (légkeverés 160°C, gáz 2-3 fokozat) sütjük kb. 20 percig.
- Ha kihűltek, akkor a piskótatésztát kettévágjuk. A kemény tésztát rátesszük egy tálcára/ tányérra, amin lesz, megkenjük baracklekvárral, és rátesszük a piskótatészta alját. Körbefogjuk egy tortagyűrűvel, hogy szép legyen majd (helyettesíthetjük a tortaforma szélével is, csak ekkor a levételnél figyelni kell).
- Ekkor elkészítjük a túrós krémet (azért nem sokkal hamarabb, mert a zselatin miatt megdermed, és akkor nehezebb kezelni):
- A barackot kis kockákra vágjuk, a zselatint elkészítjük a leírás alapján (általában néhány ek vízzel fel kell melegíteni, de nem forralni).
- A túróba belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a citromhéjat és a citromlevet. A zselatint elkeverjük először néhány ek túróval, majd az egész túrós masszába belekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd amint a túrós massza zselésedni kezd, hozzáadjuk, és óvatosan összekeverjük.
- Végül a barackot is belekeverjük, és ráöntjük a tortagyűrűs piskótalapra, elegyengetjük, és a tetejére tesszük a másik piskótalapot.
- Hűtőben kell legalább 3 órát pihentetni (akár 1 éjszakát is), hogy jól megdermedjen a torta.
- A torta tetejét feldíszítjük:
- A vékonyra szeletelt barackkal, és ráöntjük az elkészített színtelen tortazselét a tasakon lévő leírás szerint (ezt akár a 3 órás pihentetés előtt is meg lehet csinálni, és úgy pihentetni).
- A díszítéshez szükséges tejszínt kemény habbá verjük, és szépen a torta szélére simítjuk, majd a mandulaszeletekkel díszítjük (a mandulát zsiradék nélkül teflonedényben megpiríthatjuk).
- Kicsit pihentetjük, hogy a tejszínhab is megdermedjen valamennyire, utána fogyaszthatjuk! :-)
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 225
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 112158
- Feltöltés dátuma: 2010. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Édesanyám 50. születésnapjára szerettem volna valamit sütni, de nem csak egy kis szokványos tortát, hanem egy szépen kinéző, különleges darabot. Keresgetve rátaláltam a Dr.Oetker oldalán egy epres túrós tortára, de mivel az epernek még nem volt ekkor szezonja, ezért barackos lett belőle (úgyis volt itthon egy konzervbarack). Hát így készült el ez a szépség :-)