r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta Nikitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Niki44
Barackos túrótorta Nikitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

297
Kalória
12g
Fehérje
31.5g
Szénhidrátok
14g
Zsír
100g
Víz
107.4g
Koleszterin
712.8mg
Rost
24.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 3572 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.4 g

Zsír

  • Összesen
    167.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7342.5 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1257 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2390 mg
  • Nátrium
    1059 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.9 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1809 micro
  • β-crypt
    434 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1396 micro
Összesen 3572 kcal
  • 8% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.5 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 183 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. Először megcsináljuk a piskótát úgy, hogy a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük, majd a cukrot kihabosítjuk a tojások sárgájával. A lisztet és a sütőport belekeverjük a tojássárgájához, majd kevés fehérjehabbal fellazítjuk egy kicsit, és óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabot a sárgájával.
  2. Olajozott tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. Amíg sül, elkészítjük a krémet.

Krémhez

  1. A zselatint elkészítjük a leírása szerint. A túrót apróra törjük a cukorral és a citrom levével és a héjával. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a túrós krémhez adjuk, majd a folyós zselatint is belekeverjük.
  2. Ha megsült és jól kihűtöttük a piskótát, akkor félbevágjuk, és megkenjük a krémmel.
  3. A barackot lecsöpögtetjük, és 3-4 fél barackot csíkozunk, és kicsi kockákra vágjuk. Ezt rátesszük az elegyengetett krémre, és befedjük a piskóta tetejével.
  4. A tetejére és az oldalára is kenünk krémet, de ha nem maradt ki, akkor verjünk fel még tejszínhabot, és fedjük be azzal.
  5. Habrózsákat nyomunk, és a kimaradt barackokból cikkekre vágottakkal díszítjük. Én pici sárga virágot is tettem minden habrózsa tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ez is egy szülinapi torta.:))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!