r
Nosalty Logó

Barackos-mascarponés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Barackos-mascarponés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Alap

Krém

Tetejére

Összesen 1126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Alap

Krém

Tetejére

Összesen 6749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Alap

Krém

Tetejére

Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1068.5 g
  • Cink
    217 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    370 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    295 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    192 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.6 g

Zsír

  • Összesen
    422.5 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6410.9 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1500 mg
  • Nátrium
    1513 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.2 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1792.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1767 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4908 micro
  • β-crypt
    1154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 6749 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.5 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

Tetejére

Elkészítés

Alap

  1. Az olvasztott vajat hozzáadjuk a kekszhez, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, és hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet.
  2. Két doboz barackot jól lecsepegtetünk, majd kisebb kockára vágjuk.
  3. Egy botmixerrel krémesre keverjük a túrót, mascarponét, joghurtot, vanília kivonatot, porcukrot, az egyik citrom reszelt héját. A zselatint elkeverjük a két citrom levével egy kisebb lábasban, majd kicsit állni hagyjuk.
  4. Közben a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk. A zselatint alacsony hőfokon feloldjuk, a krémből 3 evőkanálnyit beleforgatunk, majd a krémbe keverjük.
  5. Ezután kisebb adagokban beleforgatjuk a barackot, végül a kekszes alapra simítjuk, majd pár órára hidegre tesszük a teljes dermedésig, nálam egy éjszaka volt.
  6. A dermedés után a maradék doboz barackkal tetszés szerint díszítjük, olvasztott csokoládét csorgatunk rá. Tálalásig hideg helyen tároljuk.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 582
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 95
  • Össznézettség: 82870
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos-mascarponés túrótorta
Katharosz 499 recept

Anyák napjára készítettem ezt a finom tortát, gyorsan elkészülő könnyed állagú, kellemes ízvilágú desszert, érdemes kipróbálni. Forrás: net

Hozzávalók

Alap

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...