Barackos-tejfölös sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
33g margarin239 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
A krémhez
-
57 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
100g tej56 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
27g tojásfehérje14 kcal
-
56 kcal
Összesen
957
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
200g margarin1434 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
600g tej336 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
470g őszibarack konzerv338 kcal
Összesen
5739
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
7.5g margarin54 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
15.1g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
3.4g vaníliás pudingpor13 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
22.6g tej13 kcal
-
15.1g tejföl30 kcal
-
6g tojásfehérje3 kcal
-
17.7g őszibarack konzerv13 kcal
Összesen
217
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1099.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.1 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 162.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 406 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 362 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 69 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
957
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 101.7 g
Zsír
-
Összesen 265.1 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 100 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 56 g
-
Koleszterin 596 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6595.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 216 mg
-
Kálcium 2121 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 194 mg
-
Foszfor 2220 mg
-
Nátrium 1825 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 732.6 g
-
Cukor 319 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 973.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2435 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 205 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 448 mg
-
Retinol - A vitamin: 2175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2885 micro
-
β-crypt 412 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
5739
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
217
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg margarin
-
2 db tojás
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
40 dkg finomliszt
A krémhez
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
6 ek cukor
-
6 dl tej
-
4 dl tejföl
-
4 db tojásfehérje
-
470 g őszibarack konzerv
Elkészítés
A tésztához
- A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
- Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
- A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
- A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére.
- Kenjük ki a tepsit margarinnal, majd szórjuk meg liszttel.
- Terítsük bele a tésztát, szúrkáljuk meg egy villával.
- Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.
- Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet.
- Előmelegített sütőben süssük meg.
- Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, nehogy a tészta megszáradjon.)
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20×33
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 2859
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 103
- Össznézettség: 344819
- Feltöltés dátuma: 2012. július 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
A nagy konyhafelújítás közben került elő pár receptes füzet, közöttük a 2010-es Rama Receptnaptár. Itt találtam ezt a sütikét. Igaz, hogy a Könnyű túrós sütemény tésztája annyira bevált, hogy inkább azzal készítettem. A krém nekem a krémeshez hasonlít, amibe gyümölcsöt szórtak. Sajnos idén lefagyott az összes barack a kertben, ezért konzervet használtam. Azért is jó ez a süti, mert a megmaradt tojásfehérjéket fel lehet használni. Általában a pogácsákat, sós kelt tésztákat a sárgájával kenem le sütés előtt, a fehérjéket kis edénykében lefagyasztom. Sütés előtti nap kiveszem, és a hűtőben hagyom felolvadni.