r
Nosalty Logó

Barackos-tejfölös sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Barackos-tejfölös sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 217 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 957 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    265.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6595.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2220 mg
  • Nátrium
    1825 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2435 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    205 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2885 micro
  • β-crypt
    412 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 5739 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 217 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint a porcukorral és a tojásokkal habosra kavarjuk. Egy másik tálban a lisztben elkeverjük a sütőport. A két részt összedolgozzuk. Egy órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Amíg a tészta pihen, addig készítsük el a krémet. A barackot kockázzuk apróra, és szűrőn hagyjuk lecsöpögni.
  3. A pudingporhoz adjuk a cukrot, és a tejjel keverjük csomómentesre, majd főzzük sűrűre. Hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejfölt, majd a barackkockákat.
  4. A tésztát vegyük ki a hűtőből, osszuk két részre, az egyiket nyújtsuk el lisztezett felületen a tepsink méretére.
  5. Kenjük ki a tepsit margarinnal, majd szórjuk meg liszttel.
  6. Terítsük bele a tésztát, szúrkáljuk meg egy villával.
  7. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, óvatosan forgassuk bele a krémbe, és terítsük a tésztára.
  8. Nyújtsuk ki a másik tésztát, és fedjük be vele a krémet.
  9. Előmelegített sütőben süssük meg.
  10. Hagyjuk kihűlni, majd a jobb szeletelés érdekében tegyük hűtőbe pár órára, akár egy éjszakára. (Takarjuk le alufóliával, nehogy a tészta megszáradjon.)
  11. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×33
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2859
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 103
  • Össznézettség: 344819
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barackos-tejfölös sütemény
Andi80_ 380 recept

A nagy konyhafelújítás közben került elő pár receptes füzet, közöttük a 2010-es Rama Receptnaptár. Itt találtam ezt a sütikét. Igaz, hogy a Könnyű túrós sütemény tésztája annyira bevált, hogy inkább azzal készítettem. A krém nekem a krémeshez hasonlít, amibe gyümölcsöt szórtak. Sajnos idén lefagyott az összes barack a kertben, ezért konzervet használtam. Azért is jó ez a süti, mert a megmaradt tojásfehérjéket fel lehet használni. Általában a pogácsákat, sós kelt tésztákat a sárgájával kenem le sütés előtt, a fehérjéket kis edénykében lefagyasztom. Sütés előtti nap kiveszem, és a hűtőben hagyom felolvadni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...