Mascarponés charlotte-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskótatekercs
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
46 kcal
Piskótalap
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
28 kcal
Krém
-
67g tehéntúró98 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
6 kcal
-
29 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g zselatin11 kcal
-
8g víz0 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Barackzselé
-
48 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
Összesen
778
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskótatekercs
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
Piskótalap
-
165g tojás208 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
167 kcal
Krém
-
400g tehéntúró588 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
171 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
300g tej168 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
50g víz0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Barackzselé
-
400g őszibarack konzerv288 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Összesen
4682
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
Piskótatekercs
-
8.9g tojás11 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
2.4g finomliszt9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
4.1g sárgabaracklekvár11 kcal
Piskótalap
-
6.7g tojás8 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.4g sárgabaracklekvár7 kcal
Krém
-
16.3g tehéntúró24 kcal
-
10.2g mascarpone41 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
12.2g tej7 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.8g zselatin3 kcal
-
2g víz0 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
Barackzselé
-
16.3g őszibarack konzerv12 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
Összesen
191
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 247 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 980.4 g
-
Cink 174 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 177 mg
-
Vas 135 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 185.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 54 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 17 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 80 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 179 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 242 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Összesen
778
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.9 g
Zsír
-
Összesen 232.4 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5882.3 g
-
Cink 1046 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1061 mg
-
Vas 809 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 1759 mg
-
Nátrium 856 mg
-
Réz 41 mg
-
Mangán 33 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458.6 g
-
Cukor 288 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1111.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1224 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 324 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 100 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 482 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 1072 mg
-
Retinol - A vitamin: 1090 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1452 micro
-
β-crypt 373 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1856 micro
Összesen
4682
kcal
- 9% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Piskótatekercs
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 ek finomliszt
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
-
5 ek sárgabaracklekvár
Piskótalap
-
3 db tojás
-
3 ek cukor
-
3 ek finomliszt
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi sütőpor
-
3 ek sárgabaracklekvár
Krém
-
40 dkg tehéntúró
-
25 dkg mascarpone
-
1 ek vaníliás cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
3 dl tej
-
1 citromból nyert citromhéj
-
20 g zselatin
-
0.5 dl víz
-
2 dl habtejszín
Barackzselé
-
1 csomag zselatinfix
Elkészítés
Piskótatekercs
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig habosítjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóvak és a maradék cukorral, majd lazán egybeforgatjuk a kétféle habot, de közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
- Egy 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. Sütés 200 fokon kb. 15 percig.
- A kész piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, majd óvatosan feltekerjük, és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
- A kihűlt piskótát lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, az összeállításnál ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
Piskótalap
- Az összeállítás a tekercsnél leírt módon történik, sütés egy sütőpapírral bélelt kb. 22 cm-es kerek formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc.
- A kész piskótát a formából kivesszük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.
Krém
- A pudingporból, tejből, cukorból a tasak leírása alapján pudingot főzünk.
- A túrót krémesre mixeljük, majd a kihűlt pudinggal simára dolgozzuk, belerakjuk krémsajtot, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, végül az egészet habosra keverjük. Hideg vízben duzzadni hagyjuk a zselatint, majd alacsony hőfokon felmelegítjük, kicsit hűlni hagyjuk.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk, legvégül beledolgozzuk a zselatint.
Barackzselé
- A barackot lecsepegtetjük, majd simára mixeljük, nekem kb. 4 dl lett, ezután belekeverjük a zselatinfixet.
- Ha mindennel készen vagyunk összeállítjuk a tortát, én ehhez egy állítható tortagyűrűt használtam, az oldalát fopackkal kibéleljük.
- Ezután körberakjuk a piskótaszeletekkel, közé rakjuk a kerek lapot, lekvárral megkenjük, majd beleöntjük a krémet, elsimítjuk, majd hidegre tesszük dermedni.
- Ha kissé megdermedt, ráöntjük a barackzselét, és hidegre tesszük a teljes dermedésig.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20 x 35
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 168
- Tegnapi nézettség: 14
- 7 napos nézettség: 90
- Össznézettség: 16896
- Feltöltés dátuma: 2019. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Kicsit macerásnak tűnhet az elkészítése, de mindenképpen megéri kipróbálni ezt a finom desszertet.