r
Nosalty Logó

Mascarponés charlotte-torta

Katharosz
Mascarponés charlotte-torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

778
Kalória
29g
Fehérje
76.4g
Szénhidrát
38.7g
Zsír
185.2g
Víz
247.1g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
48g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

Összesen 4682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótatekercs

Piskótalap

Krém

Barackzselé

Összesen 191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.4 g
  • Cink
    174 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    135 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    185.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    80 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 778 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    232.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1482 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882.3 g
  • Cink
    1046 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    809 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    458.6 g
  • Cukor
    288 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1111.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1452 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1856 micro
Összesen 4682 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

Piskótatekercs

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig habosítjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a csipet sóvak és a maradék cukorral, majd lazán egybeforgatjuk a kétféle habot, de közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
  3. Egy 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd belesimítjuk a masszát. Sütés 200 fokon kb. 15 percig.
  4. A kész piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt róla, majd óvatosan feltekerjük, és egy rácsra téve hűlni hagyjuk.
  5. A kihűlt piskótát lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, az összeállításnál ujjnyi vastagságúra szeleteljük.

Piskótalap

  1. Az összeállítás a tekercsnél leírt módon történik, sütés egy sütőpapírral bélelt kb. 22 cm-es kerek formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc.
  2. A kész piskótát a formából kivesszük, majd rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A pudingporból, tejből, cukorból a tasak leírása alapján pudingot főzünk.
  2. A túrót krémesre mixeljük, majd a kihűlt pudinggal simára dolgozzuk, belerakjuk krémsajtot, a reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, végül az egészet habosra keverjük. Hideg vízben duzzadni hagyjuk a zselatint, majd alacsony hőfokon felmelegítjük, kicsit hűlni hagyjuk.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémbe forgatjuk, legvégül beledolgozzuk a zselatint.

Barackzselé

  1. A barackot lecsepegtetjük, majd simára mixeljük, nekem kb. 4 dl lett, ezután belekeverjük a zselatinfixet.
  2. Ha mindennel készen vagyunk összeállítjuk a tortát, én ehhez egy állítható tortagyűrűt használtam, az oldalát fopackkal kibéleljük.
  3. Ezután körberakjuk a piskótaszeletekkel, közé rakjuk a kerek lapot, lekvárral megkenjük, majd beleöntjük a krémet, elsimítjuk, majd hidegre tesszük dermedni.
  4. Ha kissé megdermedt, ráöntjük a barackzselét, és hidegre tesszük a teljes dermedésig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 x 35

Kicsit macerásnak tűnhet az elkészítése, de mindenképpen megéri kipróbálni ezt a finom desszertet.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...