Reneszánsz orosz krémtorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Debmo
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótatésztához
-
83g tojás104 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
45g cukor174 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A vaníliakrémhez
-
14g tojás17 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
10 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
125g tej70 kcal
-
6g margarin45 kcal
A tejszínréteghez és a díszítéshez
A rétegek közé
Összesen
983
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótatésztához
-
660g tojás831 kcal
-
360g finomliszt1310 kcal
-
360g cukor1393 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A vaníliakrémhez
-
110g tojás138 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
50g margarin359 kcal
A tejszínréteghez és a díszítéshez
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A rétegek közé
-
50g mazsola150 kcal
-
10g rumaroma0 kcal
-
150g őszibarack konzerv108 kcal
Összesen
7853
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótatésztához
-
17.7g tojás22 kcal
-
9.7g finomliszt35 kcal
-
9.7g cukor37 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A vaníliakrémhez
-
3g tojás4 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
26.8g tej15 kcal
-
1.3g margarin10 kcal
A tejszínréteghez és a díszítéshez
-
13.4g növényi habtejszín34 kcal
-
0.2g porcukor1 kcal
-
0.4g habfixáló2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
A rétegek közé
Összesen
212
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.8 g
Zsír
-
Összesen 30.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 316 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 401 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 150.6 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 90 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
983
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 190.5 g
Zsír
-
Összesen 245.7 g
-
Telített zsírsav 150 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 2531 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9164.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 402 mg
-
Kálcium 2530 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 3206 mg
-
Nátrium 2750 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1204.5 g
-
Cukor 734 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 720.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1540 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 556 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 481 micro
-
Kolin: 2066 mg
-
Retinol - A vitamin: 1468 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 805 micro
-
β-crypt 188 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3559 micro
Összesen
7853
kcal
- 8% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
212
kcal
Hozzávalók
A piskótatésztához
A vaníliakrémhez
A tejszínréteghez és a díszítéshez
-
5 dl növényi habtejszín
-
2 csomag habfixáló
-
2 csomag vaníliás cukor
A rétegek közé
-
5 dkg mazsola
Elkészítés
A piskótatésztához
- A mazsolát legalább fél napra áztassuk be a rumaromába. Az őszibarackot alaposan csepegtessük le, majd kis0,5 x 0,5 cm-es darabkákra vágjuk fel.
- Első lépésként 6-6 tojásból két adat piskótát sütünk.( Egy-egy adag a 30 cm-es kör alakú tortaformához elég.) A két piskótalapot félbevágjuk, így végül négy rész vékony, kör alakú piskótalapot kapunk.
- A vaníliás krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 0,5 l tejjel csomómentesre keverjük. A másik 0,5 l tejet közben felforraljuk, majd amikor forr, hozzáadjuk a tojásos keveréket és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már langyosra hűlt a krém, hozzákeverjük a margarint, majd a két tojás keményre vert habját. Könnyű, mégis tartalmas krémet kapunk. (Persze akinek nincs kedve ennyit macerázni a krémmel, az nyugodtan elkészítheti a krémet pudingporból is.)
- A tejszínes réteghez és a díszítéshez a habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
- Összeállítás: az első lapot megkenjük a vaníliás krém felével, és megszórjuk a darabolt őszibarack felével. Egy piskótalapot helyezünk rá, majd azt vékony rétegben megkenjük tejszínhabbal, és megszórjuk a lecsöpögtetett rumos mazsolával. Annyit hagyjunk meg a mazsolából, hogy a tetejére jusson díszítésnek. A tejszínes rétegre ismét piskótalapot teszünk, majd megkenjük a maradék vaníliakrémmel és rászórjuk a maradék barackot és végül zárjuk az újabb piskótalappal. Ezt követően az egész tortát átkenjük tejszínhabbal,és díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x10
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 278
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 169
- Össznézettség: 66570
- Feltöltés dátuma: 2012. február 27.
Ajánló
Fantázia dolga, hogyan fejezzük be a tortát, de a mazsolát azért ne hagyjuk le róla. Javasolom még a szeletelt és enyhén megpörkölt mandulát, nagyon kellemes ízhatása lesz és fantasztikusan finom az illata is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Debmo
45 recept
Unokahúgom születésnapjára nővérem rendelte tőlem, mondván, hogy amit a cukrászdákban lehet manapság kapni, az nagyon mű. Hát én elkészítettem azt a változatot, ahogyan még a '80-as években készítették, külön a krémes és külön a tejszínes réteget! Nem használtam semmilyen plusz zselésítő, tartósító anyagot, kivéve a tejszínnél, de az állag miatt ez elengedhetetlen. Valóban nagyon jól sikerült, el is kopott :) A torta 16 főre elég, az adagoknál 2 szeletet számoltam fejenként, de elég tartalmas ahhoz, hogy 16 ember jól lakjon vele.