r
Nosalty Logó

Reneszánsz orosz krémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Reneszánsz orosz krémtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Összesen 983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Összesen 7853 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Összesen 212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.6 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 983 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2531 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9164.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    2530 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    3206 mg
  • Nátrium
    2750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1204.5 g
  • Cukor
    734 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1540 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    481 micro
  • Kolin:
    2066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3559 micro
Összesen 7853 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A mazsolát legalább fél napra áztassuk be a rumaromába. Az őszibarackot alaposan csepegtessük le, majd kis0,5 x 0,5 cm-es darabkákra vágjuk fel.
  2. Első lépésként 6-6 tojásból két adat piskótát sütünk.( Egy-egy adag a 30 cm-es kör alakú tortaformához elég.) A két piskótalapot félbevágjuk, így végül négy rész vékony, kör alakú piskótalapot kapunk.
  3. A vaníliás krémhez a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és kb. 0,5 l tejjel csomómentesre keverjük. A másik 0,5 l tejet közben felforraljuk, majd amikor forr, hozzáadjuk a tojásos keveréket és sűrű krémet főzünk belőle. Amikor már langyosra hűlt a krém, hozzákeverjük a margarint, majd a két tojás keményre vert habját. Könnyű, mégis tartalmas krémet kapunk. (Persze akinek nincs kedve ennyit macerázni a krémmel, az nyugodtan elkészítheti a krémet pudingporból is.)
  4. A tejszínes réteghez és a díszítéshez a habtejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval.
  5. Összeállítás: az első lapot megkenjük a vaníliás krém felével, és megszórjuk a darabolt őszibarack felével. Egy piskótalapot helyezünk rá, majd azt vékony rétegben megkenjük tejszínhabbal, és megszórjuk a lecsöpögtetett rumos mazsolával. Annyit hagyjunk meg a mazsolából, hogy a tetejére jusson díszítésnek. A tejszínes rétegre ismét piskótalapot teszünk, majd megkenjük a maradék vaníliakrémmel és rászórjuk a maradék barackot és végül zárjuk az újabb piskótalappal. Ezt követően az egész tortát átkenjük tejszínhabbal,és díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 143
  • Össznézettség: 65995
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 27.

Ajánló

Fantázia dolga, hogyan fejezzük be a tortát, de a mazsolát azért ne hagyjuk le róla. Javasolom még a szeletelt és enyhén megpörkölt mandulát, nagyon kellemes ízhatása lesz és fantasztikusan finom az illata is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokahúgom születésnapjára nővérem rendelte tőlem, mondván, hogy amit a cukrászdákban lehet manapság kapni, az nagyon mű. Hát én elkészítettem azt a változatot, ahogyan még a '80-as években készítették, külön a krémes és külön a tejszínes réteget! Nem használtam semmilyen plusz zselésítő, tartósító anyagot, kivéve a tejszínnél, de az állag miatt ez elengedhetetlen. Valóban nagyon jól sikerült, el is kopott :) A torta 16 főre elég, az adagoknál 2 szeletet számoltam fejenként, de elég tartalmas ahhoz, hogy 16 ember jól lakjon vele. 

Hozzávalók

A piskótatésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínréteghez és a díszítéshez

A rétegek közé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...