r
Nosalty Logó

Túrós-barackos rétes réteslapból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-barackos rétes réteslapból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 213 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    475 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 828 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7068 g
  • Cink
    1953 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    1506 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    619 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    60 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.3 g
  • Cukor
    195 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2850 micro
  • β-crypt
    713 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1002 micro
Összesen 4966 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Cink
  • Foszfor
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.3 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a túróhoz hozzáütjük a tojásokat, a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.
  2. A vajat felolvasztjuk, és hozzáöntjük az olajat.
  3. Az első tésztalapot nedves konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megkenjük. (Én 2 lapot szoktam egymásra tenni, 90 fokkal elforgatva, de aki "tésztásabban" szereti, csinálhatja 3 lappal is.)
  4. A zsemlemorzsát szórunk a tészta felénk eső szélére vékonyan, de ez függ a töltelék nedvesség tartalmától.
  5. A morzsára tesszük a túró harmadát, majd a csíkokra vágott barackot egyenletesen elrakjuk rajta, majd még morzsát szórunk rá.
  6. A tészta széleit először behajtuk (kb. 1,5 cm), ide nem került a töltelékből, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Nem kell szorosan, mert a töltelék meg fog dagadni és akkor kireped.
  7. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 55283
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Ajánló

Meggyel is nagyon finom, akár fagyasztottból is, csak előtte ki kell olvasztani és jól lecsöpögtetni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen isteni, pillanatok alatt elfogy, és a férjem szerint ha rétes, akkor csakis túrós. :) Én rögtön dupla adagot szoktam csinálni. Ez a mennyiség, amit megadtam, ez már a dupla, ebből 4-6 rúd lesz, attól függően hány lapot teszünk össze.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...