Képviselőfánk 9.- az igazi
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
13g sertészsír113 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
-
5g tojás6 kcal
A vaniliás krémhez
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
14 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
3 kcal
-
0g zselatin1 kcal
A fehér krémhez
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
0g zselatin1 kcal
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
150g sertészsír1353 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
55g tojás69 kcal
A vaniliás krémhez
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
300g tej168 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
171 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g zselatin7 kcal
A fehér krémhez
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g zselatin7 kcal
Összesen
4631
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
7.2g sertészsír65 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
15.8g tojás20 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.4g víz0 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
A vaniliás krémhez
-
7.7g tojásfehérje4 kcal
-
14.4g tej8 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
A fehér krémhez
-
24g habtejszín70 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
Összesen
220
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 297.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 86.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
388
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.9 g
Zsír
-
Összesen 344.8 g
-
Telített zsírsav 169 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 126 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1958 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3568.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 925 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 1200 mg
-
Nátrium 1087 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 271.3 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 1040.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1937 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 546 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 1175 mg
-
Retinol - A vitamin: 1912 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1737 micro
Összesen
4631
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
220
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg sertészsír
-
15 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 csipet só
-
3 dl víz
A vaniliás krémhez
-
4 db tojásfehérje
-
3 dl tej
-
4 ek cukor
-
3 dkg finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál zselatin
A fehér krémhez
-
5 dl habtejszín
-
1 ek cukor
-
1 teáskanál zselatin
Elkészítés
A tésztához
- Egy edényben a 3 dl vizet, a sót és a cukrot felforraljuk, majd beletesszük a zsírt.
- Ha teljesen feloldódott, a lisztet is hozzáadjuk.
- Kevergetjük addig, amíg sima nem lesz, és leválik az edény faláról.
- Tűzről levéve egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és kisebb halmokat nyomunk. (Kellő távolságot kell hagyni, mert megnőnek.)
- És most jön a titok :). Előmelegített 230 fokon 5 percig sütjük, majd levesszük a hőfokot 200 fokra, és 10-15 perc sütjük.
- Ha szép aranyszínűek lettek a sütőt lezárjuk, és az ajtaját résnyire kitámasztjuk 15 percig, hogy a fánkok lassan hűljenek ki, így nem fognak összeesni.
- A sárga krém elkészítéséhez a pudingport, a tej-cukor-liszt-vaníliás cukorral sűrűre főzzük, majd ha kicsit kihűlt, a keményre vert tojásfehérjét hozzáadjuk, és a zselatint is.
- Fehér krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a zselatint.
- A kihűlt fánkokat 2/3 megvágjuk, majd beletöltjük a sárga krémet, utána a fehéret.
- Ha kész, a tetejüket visszatesszük.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 639
- Tegnapi nézettség: 47
- 7 napos nézettség: 391
- Össznézettség: 258934
- Feltöltés dátuma: 2011. június 08.
Ajánló
Porcukorral díszítjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Az igazság az, hogy már sok receptet kipróbáltam, de minden esetben a fánkok összementek:(. Aztán a nagymami elárulta a nagy titkot, amit szeretnék megosztani veletek is. Tényleg nagyon fini, kb. 36 db lett, de szokás szerint el is fogyott :) Annyira tökéletes lett az íze is, hogy az én anyukám azt mondta, hogy ez tutti cukiból van! :)