r
Nosalty Logó

Fehércsokoládés-sajttorta sütés nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
MignonLady
Fehércsokoládés-sajttorta sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kekszes réteg

Mascarpone-réteg

Tetejére

  • 20 dkg málna (bármilyen gyümölccsel helyettesíthető:))
549
Kalória
7.4g
Fehérje
35.1g
Szénhidrátok
42.5g
Zsír
50.7g
Víz
65.9g
Koleszterin
1.7g
Rost
23.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes réteg

Mascarpone-réteg

Tetejére

Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes réteg

Mascarpone-réteg

Tetejére

Összesen 6584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Kekszes réteg

Mascarpone-réteg

Tetejére

Összesen 343 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 549 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.9 g

Zsír

  • Összesen
    510.1 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2664.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    966 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.9 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    607.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1992 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    467 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 6584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

Kekszes réteg

  1. A kekszes réteghez a kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk, összekeverjük, és egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük.

Mascarpone-réteg

  1. A zselatint ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A fehér csokoládét 100 ml tejszínnel vízgőz felett összeolvasztjuk.
  3. A mascarponet habverővel kicsit átkeverjük. Hozzáadjuk a hideg habtejszínt (400 ml), a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom levét és héját. Robotgéppel simára keverjük, hogy ne legyenek benne mascarpone-darabok, de ügyeljünk arra, hogy ne verjük fel a tejszínt!
  4. A zselatint kivesszük a hűtőből, beletesszük a meleg olvasztott csokoládés keverékbe, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a mascarponés keverékhez, és robotgéppel simára keverjük. (Nem szükséges a legnagyobb fokozaton, itt is vigyázzunk, hogy a tejszín ne verődjön kemény habbá. Akkor jó a massza, ha kicsit folyós.)
  5. A kekszes réteg tetejére tesszük.

Tetejére

  1. A mascarponés réteg tetejére friss gyümölcsöket szórunk, és 2-3 órára a hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 22

Általában jobban szerettem a sütős verziót, viszont ez a sajttorta tökéletes a nyári napokra, amikor nincs kedved bekapcsolni a sütőt. Hamar készen van, egyszerűen el lehet készíteni, gyönyörűen lehet szelni, és bármilyen gyümölcsöt/öntetet tehetsz a tetejére. Csupán azt a pár órát nehéz kibírni, amíg a hűtőben pihen. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!