r
Nosalty Logó

Mirinda szelet 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mirinda szelet 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1275.2 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 546 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.7 g

Zsír

  • Összesen
    167.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10201.5 g
  • Cink
    1310 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    2146 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    3452 mg
  • Nátrium
    1797 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    556.3 g
  • Cukor
    301 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 4361 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a kakaót, és végül belekeverjük a tojások felvert habját. Egy nagy tepsibe tesszük, és megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  2. A töltelékhez a túrót összekeverjük a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral. A citrom héját belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk. Robotgéppel csomómentessé keverjük.
  3. A zselatint 1 dl vízben pár percig forraljuk, majd hűtjük, és a túrós masszához keverjük. Végül hűtőbe tesszük addig, amíg dermedni nem kezd, s ekkor rátesszük a tésztára.
  4. A süti tetejéhez az üdítőben a pudingport a cukorral elkeverjük, és kifőzzük.
  5. Miután kihűlt, a túró tetejére tesszük, és egyenletesen szétkenjük.
  6. Hűvős helyen kb. fél órát még állni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 709
  • Tegnapi nézettség: 47
  • 7 napos nézettség: 591
  • Össznézettség: 397065
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Krémes sütire vágytunk, ami nem túl édes...  Régebbi receptek közül erre esett a választásunk. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...