r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Kitti konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Feketeerdő-torta Kitti konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

313
Kalória
9.3g
Fehérje
40.7g
Szénhidrátok
12.6g
Zsír
39g
Víz
180.7g
Koleszterin
1.1g
Rost
18.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

Összesen 3763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4449.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2961 micro
Összesen 3763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. 8 tojásból a piskótát a szokásos módon elkészítjük (A 8 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy nagy tálba felverjük. Ha jó kemény, beleteszünk 1,5 kk. sütőport és 8 ek. cukrot. Tovább verjük a habot, majd a tojássárgáját is belekeverjük. Egy picit még verjük a habot, majd belekeverük 8 ek. lisztet és 1,5 ek. kakaót is. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a piskótát, és kisütjük. Ha kihűlt, 2 részre vágjuk.)
  2. Közben elkészítjük a másik piskótát is, ezt már 4 tojásból. Az eljárása ugyanaz mint a 8 tojásosnak, annyi különbséggel, hogy 4 tojást választunk szét, s verünk fel. Kb. 0,5 kk. sütőport szórunk bele és 4 ek. cukrot, s majd a 4 tojássárgáját. A végén 4 ek. lisztet és 0,5-1 ek. kakaót adunk hozzá. S ezt is kivajazott, kilisztezett tepsiben sütjük.
  3. Amíg a 3 lap hűl, addig elkészítjük a meggyes tölteléket.
  4. A meggylevet a pudingporral és a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyeket.
  5. Ezt a tölteléket mindkét piskótalapra rákenjük.
  6. Ezután elkészítjük a tejszínes krémet.
  7. Tehát a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg feloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk.
  8. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk. (A zselatinnak a felét is elég hozzáadni.)
  9. Megtöltjük a tortalapokat, a torta tetejét és a külsejét is ezzel a tejszínes krémmel vonjuk be.
  10. 3-4 órát hűtőben dermesztjük (lehet egy egész éjszakát is).
  11. Csokiforgácsokkal és meggyszemekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Minden alkalomra kiváló desszert!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Békebeli puncstorta

Rózsaszín cukormáz és rum – ez jut eszébe minden magyarnak a puncstorta hallatán. Bár a töltelék összetétele házanként változhat, egy biztos: a puncstorta egy egyedi sütemény, mert ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!