r
Nosalty Logó

Feketeerdő-torta Kitti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Feketeerdő-torta Kitti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

Összesen 3763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

Összesen 188 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 313 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    151.8 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4449.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    675 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    1894 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    1728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2961 micro
Összesen 3763 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. 8 tojásból a piskótát a szokásos módon elkészítjük (A 8 tojást szétválasztjuk, a fehérjét egy nagy tálba felverjük. Ha jó kemény, beleteszünk 1,5 kk. sütőport és 8 ek. cukrot. Tovább verjük a habot, majd a tojássárgáját is belekeverjük. Egy picit még verjük a habot, majd belekeverük 8 ek. lisztet és 1,5 ek. kakaót is. Egy tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a piskótát, és kisütjük. Ha kihűlt, 2 részre vágjuk.)
  2. Közben elkészítjük a másik piskótát is, ezt már 4 tojásból. Az eljárása ugyanaz mint a 8 tojásosnak, annyi különbséggel, hogy 4 tojást választunk szét, s verünk fel. Kb. 0,5 kk. sütőport szórunk bele és 4 ek. cukrot, s majd a 4 tojássárgáját. A végén 4 ek. lisztet és 0,5-1 ek. kakaót adunk hozzá. S ezt is kivajazott, kilisztezett tepsiben sütjük.
  3. Amíg a 3 lap hűl, addig elkészítjük a meggyes tölteléket.
  4. A meggylevet a pudingporral és a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyeket.
  5. Ezt a tölteléket mindkét piskótalapra rákenjük.
  6. Ezután elkészítjük a tejszínes krémet.
  7. Tehát a zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg feloldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk.
  8. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, a zselatint belecsorgatjuk. (A zselatinnak a felét is elég hozzáadni.)
  9. Megtöltjük a tortalapokat, a torta tetejét és a külsejét is ezzel a tejszínes krémmel vonjuk be.
  10. 3-4 órát hűtőben dermesztjük (lehet egy egész éjszakát is).
  11. Csokiforgácsokkal és meggyszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 21 alkalommal
  • Receptkönyvben: 281
  • Tegnapi nézettség: 59
  • 7 napos nézettség: 921
  • Össznézettség: 260817
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden alkalomra kiváló desszert!

Hozzávalók

A piskótához

A meggyes töltelékhez

A tejszínes krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...