Meggybefőtt

Meggybefőtt

Leírás

A megy savanykás ízű bogyós gyümölcs. Magas vitamin és ásványianyag tartalma miatt igen egészséges. Vízhajtó és emésztéssegítő hatású. A legtöbb meggyet nyersen, vagy süteményekben fogyasztjuk, de a belőle készült bor, pálinka, lekvár és befőtt is nagyon finom. A meggybefőtt meggyből és cukorból készül, de variálható más gyümölcsökkel is. A befőttet felhasználhatjuk süteményekhez, szószokhoz, gyümölcslevesekhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

100g Meggybefőtt

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

17 g

víztartalom

0 g

gramm meggybefőtt?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...