Meggyes-mákos rétes réteslapból
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vicikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 36% Zsír
2 rúdhoz
-
33g réteslap98 kcal
-
42g mák219 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6 kcal
-
10g tejföl20 kcal
-
58g meggybefőtt42 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
17g napraforgó olaj147 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
Összesen
637
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 36% Zsír
2 rúdhoz
-
200g réteslap590 kcal
-
250g mák1313 kcal
-
49g porcukor190 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g napraforgó olaj884 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
Összesen
3825
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 36% Zsír
2 rúdhoz
-
18.4g réteslap54 kcal
-
23g mák121 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
5.5g tejföl11 kcal
-
32.1g meggybefőtt23 kcal
-
4.6g vaj33 kcal
-
9.2g napraforgó olaj81 kcal
-
1.8g zsemlemorzsa7 kcal
Összesen
351
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1199.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 378 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
637
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.5 g
Zsír
-
Összesen 257.1 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 110 g
-
Koleszterin 143 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7198.3 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 3705 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 883 mg
-
Foszfor 2266 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324 g
-
Cukor 70 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 68.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 416 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 232 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 408 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 94 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
3825
kcal
- 10% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 36% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 661 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 340 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 208 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 6.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
2 rúdhoz
-
8 db réteslap
-
3 kk fahéj
-
1 ek vaníliás cukor
-
3 ek tejföl
-
50 g vaj
-
100 ml napraforgó olaj
-
2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés
2 rúdhoz
- A töltelékhez összekeverjük a mákot, a cukrot, 1 mk fahéjat, a vaníliás cukrot.
- Tejfölből csak annyit adjunk hozzá, hogy épp összeálljon, vigyázzunk, ne legyen nagyon folyós. Ezzel is összekeverjük.
- A vajat felolvasztjuk, hozzáöntjük az olajat.
- A első réteslapot bevizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, és megcsöpögtetjük a vaj-olaj keverékkel, és ecsettel szétkenegetjük. A következő lapot ráfektetjük, és folytatjuk az olajozást. Az utolsót már ne nagyon vajazzuk.
- A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tésztának a felénk eső szélénél egy kb. 6 cm szélességben, mintha erősen sóznánk valamit. Tehát nem kell nagyon.
- Ezután rákanalazzuk a tölteléket erre a morzsás csíkra, rápakoljuk a lecsöpögtetett meggy felét, megszórjuk 2 mk fahéjjal, kicsit megszórhatjuk porcukorral is.
- A feltekerést a tészta alatt lévő konyharuha segítségével végezzük, félúton be is hajtjuk a tészta szélét, hogy majd ne folyjon ki sülés közben a töltelék.
- Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
- Elkészítjük a második rétest is és előmelegített sütőben aranybarna színűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 536
- Tegnapi nézettség: 59
- 7 napos nézettség: 469
- Össznézettség: 402950
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Vicikó
251 recept
Nagy kedvencünk a rétes különféle töltelékekkel. Ha egyszerre több fajtát is készítek, az biztos, hogy ez fogy el leghamarabb. De a mák így is, úgy is nagy kedvencünk, bármi készüljön belőle, legyen az tészta, nudli, guba, rétes, bejgli, bögrés mákos, akármi.