r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos rétes réteslapból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Meggyes-mákos rétes réteslapból
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 3825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír

2 rúdhoz

Összesen 351 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    257.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7198.3 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    3705 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    883 mg
  • Foszfor
    2266 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3825 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

2 rúdhoz

Elkészítés

2 rúdhoz

  1. A töltelékhez összekeverjük a mákot, a cukrot, 1 mk fahéjat, a vaníliás cukrot.
  2. Tejfölből csak annyit adjunk hozzá, hogy épp összeálljon, vigyázzunk, ne legyen nagyon folyós. Ezzel is összekeverjük.
  3. A vajat felolvasztjuk, hozzáöntjük az olajat.
  4. A első réteslapot bevizezett, kicsavart konyharuhára tesszük, és megcsöpögtetjük a vaj-olaj keverékkel, és ecsettel szétkenegetjük. A következő lapot ráfektetjük, és folytatjuk az olajozást. Az utolsót már ne nagyon vajazzuk.
  5. A zsemlemorzsát úgy szórjuk a tésztának a felénk eső szélénél egy kb. 6 cm szélességben, mintha erősen sóznánk valamit. Tehát nem kell nagyon.
  6. Ezután rákanalazzuk a tölteléket erre a morzsás csíkra, rápakoljuk a lecsöpögtetett meggy felét, megszórjuk 2 mk fahéjjal, kicsit megszórhatjuk porcukorral is.
  7. A feltekerést a tészta alatt lévő konyharuha segítségével végezzük, félúton be is hajtjuk a tészta szélét, hogy majd ne folyjon ki sülés közben a töltelék.
  8. Kipapírozott tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
  9. Elkészítjük a második rétest is és előmelegített sütőben aranybarna színűre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 536
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 466
  • Össznézettség: 401340
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes-mákos rétes réteslapból
Vicikó 251 recept

Nagy kedvencünk a rétes különféle töltelékekkel. Ha egyszerre több fajtát is készítek, az biztos, hogy ez fogy el leghamarabb. De a mák így is, úgy is nagy kedvencünk, bármi készüljön belőle, legyen az tészta, nudli, guba, rétes, bejgli, bögrés mákos, akármi.

Hozzávalók

2 rúdhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...