r
Nosalty Logó

Tejfölkrémes-fahéjas citromtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Tejfölkrémes-fahéjas citromtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 3955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    184.8 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3676.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1277 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cukor
    328 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    832.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1463 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1033 micro
Összesen 3955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy 22x24 cm - es formába sütőpapírt fektetünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a robotgép üstjébe öntjük, majd elkezdjük habbá verni, amikor már kifehéredett és habos, kisebb adagokban hozzászórjuk a cukrot és kemény habbá verjük, tovább verve, hozzáadjuk a tojássárgáját és hozzácsurgatjuk a vizet, majd hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és fahéjat. Egy spatulával óvatos mozdulatokkal az egészet egyneművé keverjük.
  3. A masszát a formába simítjuk és kb. 25 perc alatt - tűpróbáig sütjük. A piskótát 3 lapba vágjuk, a lapok köré tortagyűrűt helyezünk és a krém kb. a 3 /4- ével betöltjük a lapokat. A tortát hűtőben 2 órán át dermesztjük, majd a megmaradt krémmel körbekenjük és tetszés szerint díszítjük.

Krém

  1. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, letakarjuk folpackkal és kihűtjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, a tejfölt ízesítjük a cukrokkal, hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és a kifacsart levét, majd hozzákeverjük a folyósra melegített zselatint, a pudingot és hozzáforgatjuk a habbá vert tejszínt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 8448
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölkrémes-fahéjas citromtorta
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...