Babapiskóta

Babapiskóta

Leírás

A XV. század vége felé találták ki és sütötték először a babapiskótát a Savoya-i Hercegség udvarában, a francia király látogatása alkalmából. Ezt követően az udvar hivatalos édességét, a helyi konyha jellegzetességeként kínálták az oda látogatóknak. A babapiskóta az édes sütemények egyik fajtája, mely könnyű, habos, hosszúkás és a végeit lekerekítik, ezért ujjra emlékeztet a formája. Erre utal az angol elnevezése is: ladyfinger. Napjainkban a tiramisu készítéséhez elengedhetetlen alapanyagként híresült el, mely az olasz konyha egyik legismertebb édessége.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Eredeti csomagolásban, száraz helyen.

100g Babapiskóta

fehérjetartalom

8 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

77 g

víztartalom

0 g

gramm babapiskóta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

70 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

70 mg

szénhidrát

rost

2 g

cukor

39 g

vitaminok

881 találat

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...