r
Nosalty Logó

Fedák-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Fedák-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 6358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    371.3 g
  • Telített zsírsav
    201 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2646 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1032 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.6 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    876 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    863 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 6358 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 305 kcal
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

  1. A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, vagy villával törjük össze. A csokoládét és a babapiskótát apró lyukú reszelőn reszeljük le. A tojásokat válasszuk ketté.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre. A tojássárgához adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd keverjük habosra.
  3. Ezután adjuk hozzá a gesztenyemasszát, és szintén keverjük alaposan össze.
  4. A lereszelt babapiskótához adjuk hozzá a lisztet és a reszelt csokoládét, majd keverjük össze.
  5. Ezután a gesztenyés masszához adjuk hozzá a keményre felvert tojáshab felét, majd szórjuk rá a lisztes-csokoládés-morzsás keverék szintén felét, és fakanállal keverjük óvatosan össze.
  6. Ezután adjuk hozzá a maradék tojáshabot és a lisztes-csokoládés keveréket, és szintén keverjük óvatosan össze, hogy a hab ne nagyon törjön.
  7. Két darab 23 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd a masszát felezzük el, és egyenletesen simítsuk bele a formákba. (amennyiben csak egy tortaformánk van, akkor fele mennyiségű masszát tegyük félre)
  8. Előmelegített sütőbe helyezzük be a tortaformát, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük tűpróbáig. A félretett masszából, a másik tortalapot is így süssük meg.
  9. A kisült tortalapokat helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk.
  10. A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át (v. villával törjük össze), majd adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük simára.
  11. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a gesztenyés krémhez. (egy keveset tegyünk félre a felvert habból a díszítéshez)
  12. Az egyik tortalapot helyezzük sütőpapírral bélelt tortaformába, majd egyenletesen kanalazzuk rá a gesztenyés krémet.
  13. Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára), hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
  14. A csokoládét tördeljük bele egy tálba, öntsük hozzá a habtejszínt, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, olvasszuk össze, és hagyjuk kicsit hűlni.
  15. Ezután vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tortatálra, csorgassuk rá a csokoládé ganachet, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
  16. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint díszítsük tejszínhabbal és reszelt gesztenyével, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 213
  • Össznézettség: 8667
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...