Fedák-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
25g gesztenyemassza45 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
8g babapiskóta31 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
33g gesztenyemassza60 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
19 kcal
-
209 kcal
-
21g étcsokoládé114 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
1060
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
150g gesztenyemassza269 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g babapiskóta188 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g gesztenyemassza358 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
30g vaníliás cukor116 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
125g étcsokoládé683 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Összesen
6358
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
-
7.2g gesztenyemassza13 kcal
-
13.2g tojás17 kcal
-
4.8g porcukor19 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
4.8g étcsokoládé26 kcal
-
2.4g babapiskóta9 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
12g mascarpone48 kcal
-
9.6g gesztenyemassza17 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
-
1.4g vaníliás cukor6 kcal
-
23.9g növényi habtejszín60 kcal
-
6g étcsokoládé33 kcal
-
4.8g habtejszín14 kcal
Összesen
305
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 61.9 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 184 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 441 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 109.3 g
-
Cukor 73 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 215 micro
Összesen
1060
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 89.4 g
Zsír
-
Összesen 371.3 g
-
Telített zsírsav 201 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2646 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1032 mg
-
Nátrium 773 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 655.6 g
-
Cukor 441 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 257.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 876 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 221 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 736 mg
-
Retinol - A vitamin: 863 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1291 micro
Összesen
6358
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
305
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg gesztenyemassza
-
5 db tojás
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 dkg vaj
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg babapiskóta
-
2 dkg finomliszt
-
25 dkg mascarpone
-
20 dkg gesztenyemassza
-
15 dkg porcukor
-
3 csomag vaníliás cukor
-
5 dl növényi habtejszín
-
12.5 dkg étcsokoládé
-
1 dl habtejszín
Elkészítés
- A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, vagy villával törjük össze. A csokoládét és a babapiskótát apró lyukú reszelőn reszeljük le. A tojásokat válasszuk ketté.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre. A tojássárgához adjuk hozzá a puha vajat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd keverjük habosra.
- Ezután adjuk hozzá a gesztenyemasszát, és szintén keverjük alaposan össze.
- A lereszelt babapiskótához adjuk hozzá a lisztet és a reszelt csokoládét, majd keverjük össze.
- Ezután a gesztenyés masszához adjuk hozzá a keményre felvert tojáshab felét, majd szórjuk rá a lisztes-csokoládés-morzsás keverék szintén felét, és fakanállal keverjük óvatosan össze.
- Ezután adjuk hozzá a maradék tojáshabot és a lisztes-csokoládés keveréket, és szintén keverjük óvatosan össze, hogy a hab ne nagyon törjön.
- Két darab 23 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd a masszát felezzük el, és egyenletesen simítsuk bele a formákba. (amennyiben csak egy tortaformánk van, akkor fele mennyiségű masszát tegyük félre)
- Előmelegített sütőbe helyezzük be a tortaformát, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük tűpróbáig. A félretett masszából, a másik tortalapot is így süssük meg.
- A kisült tortalapokat helyezzük rácsra, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk.
- A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át (v. villával törjük össze), majd adjuk hozzá a mascarponét, a porcukrot és a vaníliás cukrot, és keverjük simára.
- A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a gesztenyés krémhez. (egy keveset tegyünk félre a felvert habból a díszítéshez)
- Az egyik tortalapot helyezzük sütőpapírral bélelt tortaformába, majd egyenletesen kanalazzuk rá a gesztenyés krémet.
- Ezután helyezzük rá a másik tortalapot, tenyérrel óvatosan nyomkodjuk le, majd tegyük be a hűtőbe pár órára (v. egész éjszakára), hogy a krém megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
- A csokoládét tördeljük bele egy tálba, öntsük hozzá a habtejszínt, majd gőzfürdő fölött, állandó kevergetés mellett, olvasszuk össze, és hagyjuk kicsit hűlni.
- Ezután vegyük ki a tortát a hűtőből, helyezzük egy tortatálra, csorgassuk rá a csokoládé ganachet, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a csokoládé megdermedjen.
- Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint díszítsük tejszínhabbal és reszelt gesztenyével, szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 0
- Feltöltés dátuma: 2024. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
377 recept
A karácsonyhoz nálunk hozzátartozik egy finom gesztenyés sütemény, vagy éppen torta, így ez a finom, gesztenyés torta is nagy kedvencünk.