r
Nosalty Logó

Hamis somlói 2. - a legolcsóbb

4,0

2 ÉRTÉKELÉS59 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Livike29
Hamis somlói 2. - a legolcsóbb
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

931
Kalória
22.6g
Fehérje
132.1g
Szénhidrátok
33.2g
Zsír
24.8g
Víz
90g
Koleszterin
6.8g
Rost
66.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 931 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.4 g

Zsír

  • Összesen
    132.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3430.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1492 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    1039 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    528.5 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    303 mg
  • Retinol - A vitamin:
    923 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    610 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 3719 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    4.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 182 kcal

Elkészítés

  1. A pudingporokat most nem pudingnak, hanem krémnek készítjük el: 3,5 dl tejhez és 3 ek kristálycukorhozhozzákeverjük a vaníliáspudingport, majd amikor felolvadt benne a por, felforraljuk. Ha már jól besűrűsödött, akkor hagyjuk kihűlni. Ugyanígy járunk el a csokis pudinggal is.
  2. Amikor már mindkét puding kihűlt, mindkettőhöz rakunk 5-5 dkg margarint vagy vajat és 1-1 tojást. (A tojásokat el is hagyhatjuk!!!) Ezeket jól elkeverjük robotgéppel.
  3. Készítsünk elő egy nagy és egy kicsi tálat.A kicsibe kevéstejet, és akinél van, rumaromát öntünk (de ez nem fontos). (Ha mi magunk készítjük a piskótát, akkor azt babapiskóta nagyságúra vágjuk össze.) A babapiskótát egy pillanatra a tejbe mártjuk, de ne túl sokáig, nehogy nagyon megszívja magát a tejjel. Majd ezután a nagy tál aljába sorba rakjuk ki vele.
  4. Amikor atál aljába letettük az első sor tejbe áztatottpiskótát, akkor az előzőekben elkészített csokoládés krém felét rákanalazzuk, és eligazítjuk rajta.
  5. A következő sor babapiskótánál már ugyanígy járjunk el. Ezt a vaníliás krém felével kenjük meg. A harmadik sor ismét csokis. Végül az utolsó a maradék vaníliás.
  6. Kevés kakaóport (ki mennyire szereti) és cukrot éppen csak annyi vízzel öntsük fel, hogy azt szépen simára lehessen keverni. Ezután egy picit felforraljuk, hogy a felesleges folyadék elpárologjon. (Ez a csokiszósz helyettesíthető csokoládéval is.A csokitmeg kell olvasztani forrásban lévő víz felett, és egy kevés tejet hozzáadni.)
  7. Az elkészült somlóiba beleszúrjuk a villát, és a csokiszószból csurgatunk a villával előkészített "lukba". Annyi lyukat készítsünk így el, amennyi csokiszószunk van.
  8. Kb. 1-2 órára a hűtőbe teszzük.
  9. Tejszínhabbal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Életem párja imádja a somlóit. Mivel nagyon sok hozzávalós receptem volt, soha nem készítettem neki. Mindig megvettük a boltban (ami nagyon drága). Aztán egyik alkalommal eszembe jutott, hogy mi lenne, ha megpróbálnám én összeállítani neki ezt a finomságot. Hát láss csodát egy idő után már ez lett a végeredmény. Sokszor még azt sem várja meg, hogy a hűtőbe betegyem, már rögtön megkóstolja :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!