r
Nosalty Logó

Az eredeti tiramisu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
Az eredeti tiramisu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tiramisu

házi babapiskóta

Összesen 692 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tiramisu

házi babapiskóta

Összesen 8296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

tiramisu

házi babapiskóta

Összesen 345 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 692 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.2 g

Zsír

  • Összesen
    488.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2713 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2699.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1267 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    545 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    2074 mg
  • Retinol - A vitamin:
    928 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2770 micro
Összesen 8296 kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 345 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

tiramisu

  1. A tojássárgáját és a porcukrot habosra felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét is és jól elkeverjük. Ha nem pasztőrözött tojássárgáját használunk, akkor érdemes vízgőz felett kikeverni, így hőkezelve a nyers tojást.
  2. A babapiskóta mindkét oldalát lekenjük jófajta, erős feketekávéval és egy tálra vagy tányérra fektetjük, majd rányomunk egy réteg mascarponés krémet.
  3. Erre ismét kávéval átkent babapiskóta jön, majd megint mascarpone krémet nyomunk rá.
  4. Végül a tetejére kakaót szórunk, és hűtőbe tesszük a tálalásig.

házi babapiskóta

  1. A tojásfehérjét először lágyabb habbá verjük, majd miután hozzáadtuk a cukrot, magasabb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet és keményre verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet is. Ekkor már csak kézzel forgatjuk össze, alulról felfele forgatva a spatulát.
  3. A kész krémet habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjuk a tésztát. Készíthetjük hagyományos babapiskóta-formára, de akár a tálaláskor használandó tálat is alapul vehetjük, és készíthetjük eleve ekkorára a tésztánkat.
  4. A kinyomott krémcsíkokat enyhén megszórjuk porcukorral, majd 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 94
  • 7 napos nézettség: 438
  • Össznézettség: 12311
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti tiramisu
Olasz Gasztronómiai Világhét 14 recept

Talán a leghíresebb olasz desszert a tiramisu, ami azonban meglepően egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Angelo Gala mestercukrász a Hetedik Gasztronómiai Világhét alkalmából az eredeti formájában készítette el ezt az édességet, ahogyan anno a feltalálója kínálta először, több mint 50 évvel ezelőtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...