Feketekávé

A fekete kávé a feketére, tehát legerősebben pörkölt kávészemekből készült főzet. Pörkölését tekintve a kávé lehet még közepesen és enyhén pörkölt. A kávé világszerte elterjedt és fogyasztott ital. Bizonyítottan pozitív élettani hatása van - elősegíti az emésztést és az agy működését. Elkészítésének és tálalásának világszerte eltérő hagyományait találjuk. Európában először a franciák kezdtek hódolni e szenvedélynek a XVII. század végén - étkezések után szolgálták fel. Manapság Finnországban és Norvégiában fogyasztják egy főre kivetítve a legtöbb kávét.
Bármikor.
Nem szabad tárolni - meg kell inni frissen forrón.
fehérjetartalom
0.12 g
zsírtartalom
0.184 g
szénhidráttartalom
1.67 g
víztartalom
97.8 g
Magnézium
80 mg
Nátrium
14 mg
Foszfor
7 mg
Kalcium
2 mg
Niacin - B3 vitamin
5.207 mg
Kolin
2.6 mg
B6 vitamin
0.002 g
C vitamin
0.2 mg
fehérje
0.12 g
Zsír
telített zsírsav
0.092 g
többszörösen telített zsírsav
0.092 g
ásványi anyagok
Kalcium
2 mg
Vas
0.13 mg
Magnézium
80 mg
Foszfor
7 mg
Nátrium
14 mg
Cink
0.05 mg
Réz
0.05 mg
Mangán
0.05 mg
szénhidrát
víz
97.8 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.001 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.177 mg
Niacin - B3 vitamin
5.207 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.028 mg
Folát
1 µg
Kolin
2.6 mg
E vitamin
0.01 mg
K vitamin
0.1 µg
C vitamin
0.2 mg
B6 vitamin
0.002 g
Nosztalgikus-otthonosra vettük a mai menü formáját, készül emiatt klasszikus almaleves, lecsós szelet vegyes körettel és császármorzsa.
NosaltyHa valaha is elgondolkodtál azon, hogy milyen lehet a Vatikán hivatalos fagylaltja, akkor jó hírünk van: megkóstoltuk a Halleluja névre keresztelt különlegességet, és egyértelműen állíthatjuk, hogy megér minden falatot!
NosaltySokan gondolják, hogy ha késő este esznek, az egyenes út a pluszkilókhoz. Nem is csoda, hiszen ezt halljuk mindenhonnan. De vajon tényleg így van? A szakértők szerint a valóság sokkal bonyolultabb.
NosaltyÚjabb hét, ezért újabb kvízzel jelentkezünk! Most, hogy már nemcsak a naptár szerint írunk tavaszt, hanem az időjárás is egyre inkább tavaszias arcát mutatja, itt az ideje, hogy felsorakozzanak az évszak zöldségei!
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.
Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...
Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...
A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel. Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel. Hogy miért vadász a címe? Mert így ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!