r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hamis tiramisu 6.
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 188 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 916 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2958.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    1120 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    547.4 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 3657 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Megfőzzük a feketekávét, és összekeverjük a rummal és a tejjel. Ebben forgatjuk meg egy pillanatra a babapiskótákat. A tészta minőségétől függ, meddig kell áztatni. (Én épphogy csak belemártottam a két végét.)
  2. Az 5 dl tejből szokásos módon pudingot főzünk. A tiramisu krémport 2 dl hideg tejjel jól kikeverjük, hogy krémes állagú legyen, és ehhez adjuk a rumot. A tejszínt habbá verjük.
  3. Ezt követően a kihűlt pudingot a tiramisu krémet összekeverjük, majd a tejszínhabot is hozzáadjuk.
  4. A tiramisut tehetjük tortaformába, melyet előtte kifolpack-ozunk, vagy egy négyszögletes tálba. (Én az utóbbit választottam.)
  5. A tál aljába piskótát teszünk, arra egy réteg krémet, és ezt megszórjuk kakaóporral. (Én nem szórtam meg.) Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalóink, de arra ügyeljünk, hogy a tetejére krém kerüljön.
  6. Hűtőszekrénybe helyezzük 3-4 órára. Ha tortaformába rakjuk, kiborítjuk óvatosan egy tálcára, megszórjuk kakaóporral, és szeleteljük. Ha tálba készítettük, ugyanúgy megszórjuk, és kanállal szedjük, mint a somlói galuskát. (Én a tálból is nagyon szépen tudtam szeletelni.)
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 110
  • 7 napos nézettség: 687
  • Össznézettség: 181910
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finomságot még húsvétra készítettem egy barátnőm recepje alapján.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...