r
Nosalty Logó

Békebeli puncs szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Békebeli puncs szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Összesen 3610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6006.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2373 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.5 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 3610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Elkészítés

A piskóta hozzávalói:

  1. A 6 tojásfehérjéből habot verünk a kristálycukorral, csipet sóval, de nem teljesen keményre, hogy tudjon még nőni a sütőben. Alacsony fordulatszámon hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat és a tejfölt, majd a sütőporos lisztet is hozzáadjuk apránként és a citromhéjat. Előmelegített sütőben 160-170 fokon sütjük tűpróbáig.
  2. Ha kihűlt, körbevágjuk a széleit, és két egyforma téglalappá vágjuk.
  3. A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd a végén beletördeljük a masszába a piskóta leeső széleit és a babapiskótát. (Én vártam vele, hogy meggyőződjek, hogy miután megszívta magát a babapiskóta, kell-e még bele. Egy formázható masszát kell kapjunk.)
  4. A mázhoz tojásfehérjét kissé felhabosítsuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a pudingport és a színezéket. Egynemű masszává keverjük robotgéppel.
  5. Fogjuk az egyik piskótalapot, és eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd befedjük a másik piskótalappal. Rákenjük a puncsmázat úgy, hogy egy kicsit hagyunk a díszítéshez. Kb. egy órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kissé dermedjen a máz, majd a maradékot zacskóba töltve csíkos mintával díszítjük. Visszatesszük a hűtőbe egy éjszakát jó, ha áll.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 252
  • Össznézettség: 72478
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Békebeli puncs szelet
SweetSzenilla 57 recept

Gyermekkorunk kedvenc cukrászdai sütije. A cukrászdákban elvileg kimaradt, leeső piskótákból készítik, de remekül megállja a mai napig is a helyét a többi sütemény között. Macerásnak tűnhet, de nem az, szinte másfél óra alatt megvan. 

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...