Békebeli puncs szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
SweetSzenilla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskóta hozzávalói:
-
28g tojás35 kcal
-
8g rétesliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
2g tejföl3 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A töltelék hozzávalói:
-
8g vaj60 kcal
-
28 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
11 kcal
-
8g meggylé3 kcal
-
17g tej9 kcal
-
3 kcal
-
2g rumaroma0 kcal
-
5g babapiskóta18 kcal
A máz hozzávalói:
-
3g tojásfehérje2 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
301
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskóta hozzávalói:
-
330g tojás415 kcal
-
90g rétesliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelék hozzávalói:
-
100g vaj717 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
137 kcal
-
100g meggylé40 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g rumaroma0 kcal
-
56g babapiskóta211 kcal
A máz hozzávalói:
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
10g puncs pudingpor38 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
3610
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskóta hozzávalói:
-
22.4g tojás28 kcal
-
6.1g rétesliszt22 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
1.4g tejföl3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
A töltelék hozzávalói:
-
6.8g vaj49 kcal
-
8.1g sárgabaracklekvár23 kcal
-
2.8g porcukor11 kcal
-
4.1g cukrozatlan kakaópor9 kcal
-
6.8g meggylé3 kcal
-
13.6g tej8 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.4g rumaroma0 kcal
-
3.8g babapiskóta14 kcal
A máz hozzávalói:
-
2.7g tojásfehérje1 kcal
-
13.6g porcukor52 kcal
-
0.7g puncs pudingpor3 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
245
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 500.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 125 micro
Összesen
301
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.3 g
Zsír
-
Összesen 127.6 g
-
Telített zsírsav 69 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1307 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6006.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 143 mg
-
Kálcium 1447 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 373 mg
-
Foszfor 2373 mg
-
Nátrium 1640 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 574.5 g
-
Cukor 403 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 342.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1174 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 906 mg
-
Retinol - A vitamin: 1160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 163 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1502 micro
Összesen
3610
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 89 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 111 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A piskóta hozzávalói:
-
6 db tojás
-
6 ek rétesliszt
-
6 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
1 ek tejföl
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelék hozzávalói:
-
6 ek sárgabaracklekvár
-
6 ek porcukor
-
6 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 db babapiskóta
A máz hozzávalói:
-
1 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
1 ek puncs pudingpor
Elkészítés
A piskóta hozzávalói:
- A 6 tojásfehérjéből habot verünk a kristálycukorral, csipet sóval, de nem teljesen keményre, hogy tudjon még nőni a sütőben. Alacsony fordulatszámon hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat és a tejfölt, majd a sütőporos lisztet is hozzáadjuk apránként és a citromhéjat. Előmelegített sütőben 160-170 fokon sütjük tűpróbáig.
- Ha kihűlt, körbevágjuk a széleit, és két egyforma téglalappá vágjuk.
- A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd a végén beletördeljük a masszába a piskóta leeső széleit és a babapiskótát. (Én vártam vele, hogy meggyőződjek, hogy miután megszívta magát a babapiskóta, kell-e még bele. Egy formázható masszát kell kapjunk.)
- A mázhoz tojásfehérjét kissé felhabosítsuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a pudingport és a színezéket. Egynemű masszává keverjük robotgéppel.
- Fogjuk az egyik piskótalapot, és eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd befedjük a másik piskótalappal. Rákenjük a puncsmázat úgy, hogy egy kicsit hagyunk a díszítéshez. Kb. egy órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kissé dermedjen a máz, majd a maradékot zacskóba töltve csíkos mintával díszítjük. Visszatesszük a hűtőbe egy éjszakát jó, ha áll.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 140
- 7 napos nézettség: 666
- Össznézettség: 74143
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
SweetSzenilla
57 recept
Gyermekkorunk kedvenc cukrászdai sütije. A cukrászdákban elvileg kimaradt, leeső piskótákból készítik, de remekül megállja a mai napig is a helyét a többi sütemény között. Macerásnak tűnhet, de nem az, szinte másfél óra alatt megvan.