r
Nosalty Logó

Békebeli puncs szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SweetSzenilla
Békebeli puncs szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Összesen 3610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Összesen 245 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6006.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2373 mg
  • Nátrium
    1640 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    574.5 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 3610 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Elkészítés

A piskóta hozzávalói:

  1. A 6 tojásfehérjéből habot verünk a kristálycukorral, csipet sóval, de nem teljesen keményre, hogy tudjon még nőni a sütőben. Alacsony fordulatszámon hozzáadjuk egyesével a tojássárgákat és a tejfölt, majd a sütőporos lisztet is hozzáadjuk apránként és a citromhéjat. Előmelegített sütőben 160-170 fokon sütjük tűpróbáig.
  2. Ha kihűlt, körbevágjuk a széleit, és két egyforma téglalappá vágjuk.
  3. A töltelékhez az összes hozzávalót összekeverjük, majd a végén beletördeljük a masszába a piskóta leeső széleit és a babapiskótát. (Én vártam vele, hogy meggyőződjek, hogy miután megszívta magát a babapiskóta, kell-e még bele. Egy formázható masszát kell kapjunk.)
  4. A mázhoz tojásfehérjét kissé felhabosítsuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a pudingport és a színezéket. Egynemű masszává keverjük robotgéppel.
  5. Fogjuk az egyik piskótalapot, és eloszlatjuk rajta a tölteléket, majd befedjük a másik piskótalappal. Rákenjük a puncsmázat úgy, hogy egy kicsit hagyunk a díszítéshez. Kb. egy órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kissé dermedjen a máz, majd a maradékot zacskóba töltve csíkos mintával díszítjük. Visszatesszük a hűtőbe egy éjszakát jó, ha áll.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 140
  • 7 napos nézettség: 666
  • Össznézettség: 74143
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Békebeli puncs szelet
SweetSzenilla 57 recept

Gyermekkorunk kedvenc cukrászdai sütije. A cukrászdákban elvileg kimaradt, leeső piskótákból készítik, de remekül megállja a mai napig is a helyét a többi sütemény között. Macerásnak tűnhet, de nem az, szinte másfél óra alatt megvan. 

Hozzávalók

A piskóta hozzávalói:

A töltelék hozzávalói:

A máz hozzávalói:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...