Barackos-mascarponés torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A krémhez
-
42g mascarpone168 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
50g barackbefőtt27 kcal
-
10g őszibaracklekvár28 kcal
Összesen
426
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
300g barackbefőtt162 kcal
-
60g őszibaracklekvár167 kcal
Összesen
2555
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
A piskótához
-
19.9g tojás25 kcal
-
5.4g cukor21 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
A krémhez
-
22.6g mascarpone91 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
9g habtejszín26 kcal
-
27.1g barackbefőtt15 kcal
-
5.4g őszibaracklekvár15 kcal
Összesen
230
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
426
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.8 g
Zsír
-
Összesen 152.5 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 831 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2775 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 650 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 1149 mg
-
Nátrium 819 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.5 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 490.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 182 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 126 micro
-
Kolin: 610 mg
-
Retinol - A vitamin: 584 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 588 micro
-
β-crypt 236 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1168 micro
Összesen
2555
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
230
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
6 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
6 dkg finomliszt
A krémhez
-
25 dkg mascarpone
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
A piskótához
- Ha a piskótát mi sütjük, akkor a tojást és a cukrot összekeverjük, majd gépi habverővel jól kihabosítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatosan a tojásos masszához adjuk.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (Ha magasabb tortát szeretnénk, akkor két piskótát süssünk!)
- A krémhez a mascarponét a cukorral simára keverjük, előbb lassú, majd gyors fokozaton. Közben hozzáöntjük a tejszínt, és kb 3-5 perc alatt jó krémesre keverjük.
- A piskótát megkenjük baracklekvárral vagy a befőtt levével. Ezután rákenjük a krém felét, majd rátesszük a kockákra vágott barackot. Most jöhet a piskóta másik fele, lekvár, majd megint a krém, és végül a barack kockákra vágva, szeletelve vagy csak félbevágva, ahogyan szeretnénk.
- 15 percre érdemes hűtőbe rakni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 48
- Össznézettség: 33015
- Feltöltés dátuma: 2012. július 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dorcus89
81 recept
Eredetileg ez egy piskótatekercs recept volt, amit a barátnőm nagyon szeretett, ezért születésnapjára tortát készítettem neki a recept átalakításával. Bárhogyan el lehet készíteni, egy vagy két piskótával rétegezve. Lehet közé is barackot rakni, de lehet csak a tetejére. Amilyen kedvem van aznap, úgy készítem. Tényleg nagyon finom, egyszerűbb egyből dupla adagot csinálni, mert hamar elfogy.