r
Nosalty Logó

Barackos-mascarponés torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dorcus89
Barackos-mascarponés torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

426
Kalória
8.6g
Fehérje
41.1g
Szénhidrátok
25.4g
Zsír
81.8g
Víz
138.5g
Koleszterin
1g
Rost
30.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 2555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Ha a piskótát mi sütjük, akkor a tojást és a cukrot összekeverjük, majd gépi habverővel jól kihabosítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatosan a tojásos masszához adjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (Ha magasabb tortát szeretnénk, akkor két piskótát süssünk!)
  3. A krémhez a mascarponét a cukorral simára keverjük, előbb lassú, majd gyors fokozaton. Közben hozzáöntjük a tejszínt, és kb 3-5 perc alatt jó krémesre keverjük.
  4. A piskótát megkenjük baracklekvárral vagy a befőtt levével. Ezután rákenjük a krém felét, majd rátesszük a kockákra vágott barackot. Most jöhet a piskóta másik fele, lekvár, majd megint a krém, és végül a barack kockákra vágva, szeletelve vagy csak félbevágva, ahogyan szeretnénk.
  5. 15 percre érdemes hűtőbe rakni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Eredetileg ez egy piskótatekercs recept volt, amit a barátnőm nagyon szeretett, ezért születésnapjára tortát készítettem neki a recept átalakításával. Bárhogyan el lehet készíteni, egy vagy két piskótával rétegezve. Lehet közé is barackot rakni, de lehet csak a tetejére. Amilyen kedvem van aznap, úgy készítem. Tényleg nagyon finom, egyszerűbb egyből dupla adagot csinálni, mert hamar elfogy.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!