r
Nosalty Logó

Barackos-mascarponés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Barackos-mascarponés torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 426 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    490.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    236 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1168 micro
Összesen 2555 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Ha a piskótát mi sütjük, akkor a tojást és a cukrot összekeverjük, majd gépi habverővel jól kihabosítjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd óvatosan a tojásos masszához adjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. (Ha magasabb tortát szeretnénk, akkor két piskótát süssünk!)
  3. A krémhez a mascarponét a cukorral simára keverjük, előbb lassú, majd gyors fokozaton. Közben hozzáöntjük a tejszínt, és kb 3-5 perc alatt jó krémesre keverjük.
  4. A piskótát megkenjük baracklekvárral vagy a befőtt levével. Ezután rákenjük a krém felét, majd rátesszük a kockákra vágott barackot. Most jöhet a piskóta másik fele, lekvár, majd megint a krém, és végül a barack kockákra vágva, szeletelve vagy csak félbevágva, ahogyan szeretnénk.
  5. 15 percre érdemes hűtőbe rakni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 32838
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Barackos-mascarponés torta
dorcus89 81 recept

Eredetileg ez egy piskótatekercs recept volt, amit a barátnőm nagyon szeretett, ezért születésnapjára tortát készítettem neki a recept átalakításával. Bárhogyan el lehet készíteni, egy vagy két piskótával rétegezve. Lehet közé is barackot rakni, de lehet csak a tetejére. Amilyen kedvem van aznap, úgy készítem. Tényleg nagyon finom, egyszerűbb egyből dupla adagot csinálni, mert hamar elfogy.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...