Csupa csoki mousse torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Kakaós alap
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
8 kcal
Mousse rétegek
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
-
17g fehér csokoládé90 kcal
-
33g tej19 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
1g lapzselatin4 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
33g eper10 kcal
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Kakaós alap
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
46 kcal
Mousse rétegek
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
200g tej112 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
6g lapzselatin21 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
200g eper60 kcal
Összesen
3627
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
Kakaós alap
-
4g étcsokoládé22 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
8.8g tojás11 kcal
-
4.8g finomliszt18 kcal
-
1.6g cukrozatlan kakaópor4 kcal
Mousse rétegek
-
8g étcsokoládé44 kcal
-
8g tejcsokoládé43 kcal
-
43 kcal
-
16.1g tej9 kcal
-
8g habtejszín23 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
0.5g lapzselatin2 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
16.1g eper5 kcal
Összesen
291
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 31.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.9 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 174 micro
Összesen
606
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.4 g
Zsír
-
Összesen 191.6 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1026 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3407.9 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 948 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 1366 mg
-
Nátrium 511 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 425.3 g
-
Cukor 333 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 346 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 864 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 190 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 195 micro
-
Kolin: 730 mg
-
Retinol - A vitamin: 847 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1044 micro
Összesen
3627
kcal
- 6% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
291
kcal
Hozzávalók
Kakaós alap
-
5 dkg étcsokoládé
-
10 dkg cukor
-
3 dkg vaj
-
2 db tojás
-
6 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
Mousse rétegek
-
10 dkg étcsokoládé
-
10 dkg tejcsokoládé
-
10 dkg fehér csokoládé
-
2 dl tej
-
1 dl habtejszín
-
2 db tojássárgája
-
3 dkg cukor
-
3 db lapzselatin
-
1 kávéskanál vaníliaaroma
-
20 dkg eper
Elkészítés
Kakaós alap
- A kakaós alaphoz a tojást habosra keverjük a cukorral. A csokit és a vajat gőz felett felolvasztjuk, majd a cukros tojáshoz keverjük, beleszitáljuk a lisztet.
- Egy 28 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a karika belső széleit kivajazzuk és belisztezzük, majd beleöntjük a kakaós masszát. 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
- Amikor kész levesszük a karikát és egy rácsra helyezzük, hogy kihűljön. Amíg hűl, elkészítjük az első csokis réteget.
Mousse rétegek
- A tejet lassan felmelegítjük, közben a tojások sárgáját nagyon habosra verjük a cukorral. A meleg tejet lassan hozzáöntjük, majd a tojásos, cukros tejet visszaöntjük a lábosba és felforraljuk.
- Csak addig, amíg szépen besűrűsödik, egyet "rottyan". Levesszük a tűzhelyről és átöntjük egy másik edénybe, hogy kicsit lehűljön.
- A zselatint elkeverjük a hideg vízben. A tejszínt felverjük, nem túl keményre és amikor már nem forró a krémünk, összekeverjük a krémet, a habot és a zselatint.
- A kakaós tortalapot ráhelyezzük arra tálra, tálcára vagy tortaalátétre, amin felszolgáljuk majd a tortát. A tortakarikát visszacsatoljuk és egy magasabb fóliával körbeöleljük belülről. Tehát a karika és a piskóta között helyezkedik el a fólia.
- Érdemes ilyen tartó fóliát beszerezni, mert nagyon hasznos az ilyen típusú tortáknál, mivel majd a mousse rétegek valószínűleg magasabbak lesznek, mint a torta karika vastagsága. Amikor ez megvan, a krémet ráöntjük a piskótára és elsimogatjuk a tetejét.
- Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, amíg eléggé megköt a réteg. Amikor megkötött, elkészítjük a következő csoki réteget, mindent ugyanúgy csak étcsoki helyett tejcsokit használunk. A hűtőből kivesszük a tortát és ráöntjük a világosabb részt. Újabb óra múlva elkészítjük a fehér csokis rétegek és ezt is ráöntjük a tortára. A két réteg közé helyezzük az epret.
- Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk. Másnap levesszük a tortakarikát és óvatosan lehúzzuk a fólia réteget. Tetszőlegesen díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 76
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 289
- Össznézettség: 35180
- Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Happygirlkitchen
59 recept
Mi most a tejcsoki és a fehér csoki réteg közé vékonyra vágott epret helyeztünk, a kisfiam kérésére, ami nagyon finom lett, mert a könnyű habos rétegek között a friss eper....