r
Nosalty Logó

Csupa csoki mousse torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Happygirlkitchen
Csupa csoki mousse torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós alap

Mousse rétegek

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós alap

Mousse rétegek

Összesen 3627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Kakaós alap

Mousse rétegek

Összesen 291 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    191.6 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3407.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    948 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    1366 mg
  • Nátrium
    511 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.3 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    346 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    864 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    190 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 3627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 291 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Kakaós alap

  1. A kakaós alaphoz a tojást habosra keverjük a cukorral. A csokit és a vajat gőz felett felolvasztjuk, majd a cukros tojáshoz keverjük, beleszitáljuk a lisztet.
  2. Egy 28 cm-es kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, a karika belső széleit kivajazzuk és belisztezzük, majd beleöntjük a kakaós masszát. 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
  3. Amikor kész levesszük a karikát és egy rácsra helyezzük, hogy kihűljön. Amíg hűl, elkészítjük az első csokis réteget.

Mousse rétegek

  1. A tejet lassan felmelegítjük, közben a tojások sárgáját nagyon habosra verjük a cukorral. A meleg tejet lassan hozzáöntjük, majd a tojásos, cukros tejet visszaöntjük a lábosba és felforraljuk.
  2. Csak addig, amíg szépen besűrűsödik, egyet "rottyan". Levesszük a tűzhelyről és átöntjük egy másik edénybe, hogy kicsit lehűljön.
  3. A zselatint elkeverjük a hideg vízben. A tejszínt felverjük, nem túl keményre és amikor már nem forró a krémünk, összekeverjük a krémet, a habot és a zselatint.
  4. A kakaós tortalapot ráhelyezzük arra tálra, tálcára vagy tortaalátétre, amin felszolgáljuk majd a tortát. A tortakarikát visszacsatoljuk és egy magasabb fóliával körbeöleljük belülről. Tehát a karika és a piskóta között helyezkedik el a fólia.
  5. Érdemes ilyen tartó fóliát beszerezni, mert nagyon hasznos az ilyen típusú tortáknál, mivel majd a mousse rétegek valószínűleg magasabbak lesznek, mint a torta karika vastagsága. Amikor ez megvan, a krémet ráöntjük a piskótára és elsimogatjuk a tetejét.
  6. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, amíg eléggé megköt a réteg. Amikor megkötött, elkészítjük a következő csoki réteget, mindent ugyanúgy csak étcsoki helyett tejcsokit használunk. A hűtőből kivesszük a tortát és ráöntjük a világosabb részt. Újabb óra múlva elkészítjük a fehér csokis rétegek és ezt is ráöntjük a tortára. A két réteg közé helyezzük az epret.
  7. Egy éjszakára a hűtőben hagyjuk. Másnap levesszük a tortakarikát és óvatosan lehúzzuk a fólia réteget. Tetszőlegesen díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 28
  • 7 napos nézettség: 289
  • Össznézettség: 35180
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csupa csoki mousse torta
Happygirlkitchen 59 recept

Mi most a tejcsoki és a fehér csoki réteg közé vékonyra vágott epret helyeztünk, a kisfiam kérésére, ami nagyon finom lett, mert a könnyű habos rétegek között a friss eper....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...