Duhaj-szelet (Benedek-szelet)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
30g cukor116 kcal
-
22g tojás28 kcal
-
34g napraforgó olaj301 kcal
-
4 kcal
-
29g finomliszt106 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
-
21 kcal
-
24g barna sör10 kcal
A krémhez és összeállításhoz
-
15g fehér csokoládé81 kcal
-
40g habtejszín117 kcal
-
30g krémfehérsajt86 kcal
-
30g meggylekvár83 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
2g zselatin7 kcal
Összesen
961
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
300g cukor1161 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
290g finomliszt1056 kcal
-
10g sütőpor5 kcal
-
10g szódabikarbóna0 kcal
-
6g só0 kcal
-
205 kcal
-
240g barna sör103 kcal
A krémhez és összeállításhoz
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
300g krémfehérsajt858 kcal
-
300g meggylekvár834 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
20g zselatin67 kcal
Összesen
9588
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
A piskótához
-
11.2g cukor43 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
12.7g napraforgó olaj112 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
10.8g finomliszt39 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.4g szódabikarbóna0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
3.4g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
8.9g barna sör4 kcal
A krémhez és összeállításhoz
-
5.6g fehér csokoládé30 kcal
-
14.9g habtejszín43 kcal
-
11.2g krémfehérsajt32 kcal
-
11.2g meggylekvár31 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
0.7g zselatin3 kcal
Összesen
356
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 61 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1658.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 304 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 61 mg
-
Foszfor 295 mg
-
Nátrium 974 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.4 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
961
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.1 g
Zsír
-
Összesen 609.9 g
-
Telített zsírsav 207 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 219 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 134 g
-
Koleszterin 1463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16581.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 3044 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 612 mg
-
Foszfor 2948 mg
-
Nátrium 9743 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 924.4 g
-
Cukor 569 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 753.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1439 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 147 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 776 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 240 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1060 micro
Összesen
9588
kcal
- 6% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 363 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
356
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
300 g cukor
-
4 db tojás
-
340 g napraforgó olaj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
290 g finomliszt
-
10 g sütőpor
-
10 g szódabikarbóna
-
1 teáskanál só
-
90 g cukrozatlan kakaópor
A krémhez és összeállításhoz
-
150 g fehér csokoládé
-
400 ml habtejszín
-
300 g krémfehérsajt
-
300 g meggylekvár
-
50 ml amarettó
Elkészítés
A piskótához
- A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és kakaót egy tálban elkeverjük.
- Egy másik tálban a cukrot, vaníliás cukrot és a tojásokat kézzel enyhén felverjük, hogy világosabb színt kapjon a keverék. Ekkor hozzáadjuk az olajat, majd az egészet simára keverjük.
- A nedves keverékhez szitáljuk a száraz alapanyagok felét, elkeverjük, majd jöhet a sör fele, és így még egyszer a két folyamat. A végére sűrűbb, de önthető masszát kapunk.
- Egy mély gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben vagyjából 30 percig sütjük, mielőtt kivesszük, túpróbát végzünk.
- A piskótát hagyjuk egy kicsit a tepsiben hűlni, majd fejjel lefelé sütőrácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor a széleit egyenesre vágjuk, majd keresztben három egyenlő téglalapra szeljük.
A krémhez és összeállításhoz
- A lapok felszínét megkenjük amarettóval.
- A tejszínt felforrósítjuk (de ne forraljuk fel), majd ráöntjük a darabokra tört fehér csokoládéra. Hagyjuk 2-3 percet pihenni, majd kézi habverővel simára keverjük. A tálat ekkor gőz fölé tesszük, majd hozzáadjuk a kockákra vágott krémfehérsajtot. Egy kicsit kevergetjük, míg a sajt meg nem olvad, majd botmixerrel teljesen simára dolgozzuk a keveréket.
- Fóliával lefedve hűtőbe tesszük legalább 1 órára, hogy teljesen kihűljön és besűrűsödjön. Ekkor kézi habverővel felverjük, és ha már habos, fokozatosan hozzáadagoljuk a zselatint. Keményebb krémet kell kapnunk, amit habzsákba töltünk.
- Az alsó lapra körbe nyomunk a krémből egy karámot majd megtöltjük a lapot úgy, hogy középen maradjon egy üres sáv. Ide belekanalazzuk a lekvár felét. Jöhet a második lap, azzal hasonlóan járunk el. Az utolsó lapot is feltesszük és a maradék krémmel díszítjük. Megszórhatjuk egy kevés őrölt kávéval, de meggyszemekkel is dekorálhatjuk. Frissen is szelhető, de pár órával később még finomabb lesz.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 7569
- Feltöltés dátuma: 2024. március 14.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- halloween ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
Lakos Benedek
394 recept
Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában barna sör található, ettől lesz igazán szaftos, bár a sütemény méretei miatt is megérdemli ezt az elnevezést.