r
Nosalty Logó

Mákos-meggyes bögrés süti JUDYTH konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Mákos-meggyes bögrés süti JUDYTH konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 4538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Tetejére

Összesen 233 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    219 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 756 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.2 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10335.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    4363 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    900 mg
  • Foszfor
    3580 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    115 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 4538 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 233 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta elkészítéséhez a meggybefőttet lecsepegtetjük. A lisztet, a sütőport, sót és a ledarált mákot egy tálban összekeverjük.
  2. A tojást az olajjal, a citrom reszelt héjával és levével, a cukrokkal kikeverjük, ezután felváltva belekeverjük a mákos lisztet és a tejet.
  3. Kivajazott, lisztezett tepsibe (30x20x6) öntjük a tésztát, szépen elegyengetjük, megszórjuk a meggyel, és 180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, alsó-felső sütési állásban.
  4. Körülbelül 15 perc elteltével levesszük 150 fokra, s még 15 percig sütjük! Nekem ennyi idő alatt készen lett, de sütője válogatja, tegyünk tűpróbát, a biztonság kedvéért! Ha megsült, kivesszük, hagyjuk hűlni, s nem felejtjük el kikapcsolni a sütőt!!!! :)

Tetejére

  1. Amíg hűl a tésztája, addig elkészítjük a krémet. A befőttről leszűrt meggylevet a pudingporral a szokásos módon megfőzzük pudingnak, s hűlni hagyjuk.
  2. Ha már langyos a krém, rákenjük egyenletesen a kihűlt tészta tetejére. Erre először az étcsokoládét reszeljük a sajtreszelőn. Végül az egészre fehér csokoládét reszelünk káposztareszelőn.
  3. Én be szoktam tenni a fagyasztóba a csokoládékat, amikor hozzákezdek a sütemény elkészítéséhez. Így nem olvad meg a kezünkben reszelés közben, s szebben lehet reszelni a csokoládékat!
  4. Egy órácskára - lefedve - hűtőbe tesszük, majd kivéve, lehet szeletelni tetszés szerint! Nem szükséges hűtőben tárolni!
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :) Érdemes! :) Nagyobb családnak dupla adaggal, mert csak úgy eteti magát! :) Vendégváró süteménynek is kiválóan alkalmas!!!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 574
  • Tegnapi nézettség: 37
  • 7 napos nézettség: 525
  • Össznézettség: 318606
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezen ízek kedvelőinek ajánlom kipróbálásra! Nagyon finom, nem drága, könnyű elkészíteni, nem macerás, s még nagyon mutatós is! :) Meggy, tetején lévő krém és csokoládék nélkül is, csak úgy magában is remek sütike! :) 

Hozzávalók

Tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...