r
Nosalty Logó

Szelíd gesztenyegolyók

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szelíd gesztenyegolyók
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A golyókhoz

Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A golyókhoz

Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A golyókhoz

Összesen 434 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 295 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1514.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.8 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A golyókhoz

  1. Kockákra vágjuk a vajat és egy nagy, világos színű (hogy jobban lássuk a barnulást) serpenyőbe tesszük. Közepes lángon felolvasztjuk, és folyamatos kevergetés közben tovább főzzük. Először látni fogjuk, hogy kis fehér részecskék válnak ki a vajból, ezek fognak idővel aranybarnára pirulni. Nagyjából 5 perc kell ehhez, de ítéljünk a szín és az illat alapján. Ha diós, kellemesen pirult illatokat érzünk, és a részecskék barnára váltanak, elkészültünk. Vigyázzunk, ne égessük oda, mert akkor keserű lesz. A barnított vajat tegyük át rögtön egy tálba, majd hagyjuk enyhén kihűlni.
  2. Egy tálba tesszük a gesztenyemasszát, a kekszmorzsát, lekvárt, porcukrot, rumaromát, sót, illetve a barnított vajat. Egységes, könnyen formázható, de nem ragadós masszát gyúrunk, amit felhasználásig a hűtőbe teszünk.
  3. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládé felét, majd levesszük a fazekat a tűzről, hozzáadjuk a másik felet is, hagyjuk magától elolvadni, és az egészet simára keverjük. A fehér csokoládét (mivel kis adag) óvatosan, alacsony fokozaton megolvasztjuk a mikróban.
  4. A masszát kivesszük a hűtőből, majd nagyjából szelídgesztenye alakú bonbonokat formázunk belőle. Egy sütőpapíros tálcára helyezzük őket. Az olvasztott étcsokoládét egy mélyebb kistálba vagy bögrébe öntjük. Minden mártás előtt a fehércsokival becsíkozzuk a felszínét, és egy fogpiszkálóval kicsit elkeverjük, hogy márványos hatást keltsünk vele.
  5. A bonbonokat megmártjuk a csokoládéban (hagyjunk csupaszon egy kis köralakú részt), majd a sütőpapíros tálcára szedjük őket, amit utána beteszünk a hűtőbe (vagy, ha sietünk, a fagyasztóba) dermedni.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 554
  • 7 napos nézettség: 596
  • Össznézettség: 3146
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 15.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Szelíd gesztenyegolyók
Lakos Benedek 373 recept

Olyan élményt nyújt ez a bonbon, mintha tényleg egy valódi gesztenyébe harapnánk... no, persze a szúrós külső nélkül. Ezen kívül azonban minden más téren, ízben és kinézetben is, a lehető leggesztenyésebb, érdemes hát nagy adaggal készíteni belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...