r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb répatorta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Legegyszerűbb répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Mascarponekrém

830
Kalória
13.9g
Fehérje
63.2g
Szénhidrátok
59.1g
Zsír
71.2g
Víz
131.6g
Koleszterin
3.1g
Rost
38.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Mascarponekrém

Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Mascarponekrém

Összesen 6628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Mascarponekrém

Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    990.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1499 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 830 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.9 g

Zsír

  • Összesen
    472.6 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7926.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2678 mg
  • Nátrium
    3005 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.3 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    569.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    89 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11989 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1400 micro
Összesen 6628 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
  2. A tojásokat a kétféle cukorral kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat.
  3. Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, citromhéjat, fahéjat.
  4. Majd a reszelt répát és a mandulát is belekeverjük.
  5. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe.
  6. 170°C fokon, légkeveréssel egy óra alatt megsül, amit tűpróbával ellenőrizzünk.
  7. A kisült a tortát hagyjuk kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle, amikor már megszilárdult.

Mascarponekrém

  1. Amikor teljesen kihűlt, akkor a krém hozzávalóit egy tálban kihabosítjuk.
  2. A tortát vízszintesen félbevágjuk, illetve a tetejét is kiegyenesítjük, ha egyenetlenül nőtt volna meg sültes közben.
  3. A két tésztaréteg közé gazdagon tetszünk a krémből (kb. a felét). Majd a maradékot a tetejére halmozzuk és elegyengetjük úgy, hogy az oldalára is jusson, nem kell tökéletesnek lennie, ez torta úgy is szép, ha rusztikus.
  4. Találáskor megszórjuk a tetejét pirított mandulával, és a közepére tehetünk friss gyümölcsöket is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A répatorta egy igazán egyszerű kevert sütemény, ami a répától szaftos. Önmagában fantasztikusan finom, de kínálhatjuk mascarponekrémmel, baracklekvárral vagy porcukorral.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!