Legegyszerűbb répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
28g tojás35 kcal
-
23g cukor87 kcal
-
5 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
28g finomliszt100 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
1g só0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
13g mandulapehely74 kcal
Mascarponekrém
-
50g mascarpone202 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
-
21 kcal
-
10g eper3 kcal
Összesen
830
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
220g tojás277 kcal
-
180g cukor697 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
4g só0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g mandulapehely590 kcal
Mascarponekrém
-
400g mascarpone1616 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
28g mandulapehely165 kcal
-
80g eper24 kcal
Összesen
6628
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
Tészta
-
11.4g tojás14 kcal
-
9.3g cukor36 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
6.6g napraforgó olaj58 kcal
-
11.4g finomliszt41 kcal
-
0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
8.3g sárgarépa3 kcal
-
5.2g mandulapehely30 kcal
Mascarponekrém
-
20.6g mascarpone83 kcal
-
4.1g porcukor16 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15.5g habtejszín45 kcal
-
1.4g mandulapehely9 kcal
-
4.1g eper1 kcal
Összesen
340
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 990.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 376 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.2 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 71.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 292 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1499 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
830
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 110.9 g
Zsír
-
Összesen 472.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 136 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 1053 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7926.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1605 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 2678 mg
-
Nátrium 3005 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.3 g
-
Cukor 306 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 569.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 89 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 726 mg
-
Retinol - A vitamin: 1132 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11989 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1400 micro
Összesen
6628
kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 24.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 256 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
340
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta
-
4 db tojás
-
180 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
220 g finomliszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 csomag sütőpor
-
2 teáskanál fahéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 kávéskanál só
-
100 g mandulapehely
Mascarponekrém
-
400 g mascarpone
-
80 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál fahéj
-
3 dl habtejszín
-
4 ek mandulapehely
Elkészítés
Tészta
- Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
- A tojásokat a kétféle cukorral kikeverjük, majd hozzácsurgatjuk az olajat.
- Hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, citromhéjat, fahéjat.
- Majd a reszelt répát és a mandulát is belekeverjük.
- A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, és beletöltjük a masszát, majd betoljuk a sütőbe.
- 170°C fokon, légkeveréssel egy óra alatt megsül, amit tűpróbával ellenőrizzünk.
- A kisült a tortát hagyjuk kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle, amikor már megszilárdult.
Mascarponekrém
- Amikor teljesen kihűlt, akkor a krém hozzávalóit egy tálban kihabosítjuk.
- A tortát vízszintesen félbevágjuk, illetve a tetejét is kiegyenesítjük, ha egyenetlenül nőtt volna meg sültes közben.
- A két tésztaréteg közé gazdagon tetszünk a krémből (kb. a felét). Majd a maradékot a tetejére halmozzuk és elegyengetjük úgy, hogy az oldalára is jusson, nem kell tökéletesnek lennie, ez torta úgy is szép, ha rusztikus.
- Találáskor megszórjuk a tetejét pirított mandulával, és a közepére tehetünk friss gyümölcsöket is.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 529
- Tegnapi nézettség: 86
- 7 napos nézettség: 496
- Össznézettség: 129941
- Feltöltés dátuma: 2020. március 19.
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti sütemény receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
A répatorta egy igazán egyszerű kevert sütemény, ami a répától szaftos. Önmagában fantasztikusan finom, de kínálhatjuk mascarponekrémmel, baracklekvárral vagy porcukorral.